Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 avantaje ale sablarii umede

Sablarea este cea mai buna solutie prin care suprafetele dure, de metal, sticla, piatra, etc, pot fi curatate sau finisate…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at February 15, 2017

Sablarea este cea mai buna solutie prin care suprafetele dure, de metal, sticla, piatra, etc, pot fi curatate sau finisate in vederea revopsirii. De regula, sablarea se face cu ajutorul suflarii unui material abraziv asupra elementului ce urmeaza a fi curatat, cum ar fi nisipul, alicele metalice sau electrocorindonul. Din pacate, aceste materiale au si efecte negative, ducand la uzura materialului curatat si chiar la poluare.

Sablarea umeda, in schimb, este o solutie care asigura o multime de avantaje, pastrand eficienta sablarii clasice.

Care sunt avantajele oferite de sablarea umeda?

  • Ofera o flexibilitate mare. Poate sa fie extrem de eficienta in foarte multe situatii, pentru foarte multe materiale. De la curatarea constructiilor din lemn si a grafittiului de pe ziduri, pana la sablare rafinarii si curatarea navelor maritime, toate aceste elemente pot sa beneficieze de efectele pozitive ale sablarii umede.
  • Este prietenoasa cu mediul inconjurator. Spre deosebire de alte tipuri de sablare, aceasta varianta este 100% prietenoasa cu mediul inconjurator. Nu genereaza poluare de niciun fel si chiar permite continuarea activitatii in zona in care se face sablarea.
  • Nu uzeaza materialul sablat. Sablarea umeda are marele avantaj de a nu provoca uzura. De regula, materialele abrazive pot sa atace produsul sablat, afectandu-i integritatea. In cazul sablarii umede, acest lucru este imposibil.
  • Poate sa curete orice. Sablarea umeda curata vopseaua, grundul, rugina si orice tip de strat care nu este dorit.
  • Este rapida. Un alt mare avantaj este faptul ca este rapida. Indepartarea tuturor contaminantilor se face intr-un singur pas, fara a fi nevoie de eforturi foarte mari. In cazul sablarii unor elemente metalice, riscurile sunt minime, pentru ca exista anumiti inhibatori de rugina care ofera timp suficient pentru revopsire.

In Romania, sablarea umeda este destul de la inceput. Exista, totusi, cateva companii care ofera sablare umeda , cum ar fi Sablare-Romania.ro . Cu o varietate mare de servicii in acest domeniu, Sablare-Romania poate sa curete cu usurinta orice tip de suprafata, chiar si atunci cand este vorba despre suprafete dificile, foarte murdare. Cu avantaje prcum faptul ca duce la economie de tip si de bani, nu este periculoasa si curata orice, sablarea umeda este, cu siguranta, o solutie de viitor.