Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Cum sa previi caria dentara?

Cariile dentare sunt probleme dureroase si neplacute, care pot sa iti dea viata peste cap. Daca vrei sa le previi,…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at February 23, 2017

Cariile dentare sunt probleme dureroase si neplacute, care pot sa iti dea viata peste cap. Daca vrei sa le previi, trebuie sa ai o igiena orala perfecta si sa nu iti fie frica de dentist. In cazul in care neglijezi o carie, aceasta se poate agrava si poate genera boli de sanatate destul de grave.

Cum previi, asadar, o carie dentara?

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca ai la indemana un dentist, la care mergi o data pe an pentru un control periodic. Dentistul trebuie sa fie cat mai aproape de casa. In Bucuresti, spre exemplu, este bine sa optezi pentru dentisti din sectorul tau. Un locuitor al sectorului 6 trebuie sa opteze pentru un cabinet stomatologic sector 6, deoarece ii este mai la indemana.

Alimentatia este si ea foarte imporotanta. Cariile dentare apar, de regula, din cauza unei alimentatii inadecvate. Exista unele alimente care ataca smaltul dintilor, cum ar fi dulciurile, muraturile sau alimentele lipicioase. Exista si alimente care ajuta dantura, printre care putem sa enumeram laptele, branza si ceaiul negru sau verde.

Igiena curenta este un alt element esential pentru lipsa cariilor. Dupa fiecare masa, placa bacteriana si resturile trebuie sa fie indepartate prin periaj. Este motivul pentru care periajul dentar este recomandat de doua ori pe zi. Foloseste ata dentara acolo unde periuta de dinti nu poate sa ajunga si foloseste ocazional si apa de gura.

Daca vrei o dantura perfecta trebuie sa faci mai mult de atat. In cazul in care esti ghinionist si ai o dantura stramba, un aparat dentar poate sa fie extrem de eficient. Fie ca este fix sau mobil, aparatul dentar poate sa fie purtat la orice varsta si poate indrepta dintii strambi. In felul acesta nu vor mai exista gauri care sa duca la aparitia cariilor si igiena poate sa fie mult mai bine facuta.

Ce faci daca apare o carie?

Toata lumea are la un moment dat o carie. Diferenta dintre cei care raman cu dinti frumosi si cei care ajung cu o dantura urata este faptul ca primii consulta medicul. Daca ti-a aparut o carie nu trebuie sa te alarmezi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la dentist. Acesta va sti cum sa iti rezolve problema, fara durere si fara niciun fel de probleme. Medicina dentara este din ce in ce mai evoluata, asadar totul va fi foarte bine daca mergi la medic.