Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai influente poze din istorie

Fotografia are puterea de a ne fascina, de a ne intriga, de a ne inspira, de a ne emotiona si…

By AncaP , in Topuri din lume , at January 22, 2017 Tags: ,

Fotografia are puterea de a ne fascina, de a ne intriga, de a ne inspira, de a ne emotiona si de a schimba felul in care vedem lumea. Adesea, pozele imortalizeaza momente intense, scene suprinzatoare pe care adesea nu le putem descrie in cuvinte. De altfel se spune ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte.

bonz

Un preot budist in flacari. Aceasta imagine, surprinsa in 1963 de fotograful american Malcolm Brown este una din cele mai marcante fotografii din istorie. Un preot este cuprins de flacari pedepsit fiind pentru faptul ca a protestat impotriva politicii anti-budiste exercitate de catre guvernul din sudul Vietnamului. Serenintatea acestui barbat care arde de viu este cu adevarat tulburatoare.

vultur

Fetita si vulturul. Facuta in 1993, un an in care Sudan a fost marcat de foamete extrema, aceasta fotografie a emotionat o multime de personae din lumea intreaga. Poza infatisand o fetita scheletica cu un vulture in spatele sau a devenit simbolul foametei din Africa.

top-10-photos-plus-influentes-de-lhistoire3

Pranzul la inaltime. Una din cele mai celebre poze din intreaga lume. Pe un fundal alb/negru 11 muncitori sunt asezati, unul langa altul pe schela metalica deasupra  Manhattanului, cu picioarele in gol. Muncitorii iau masa de pranz intr-o liniste de mormant, la 250 de metri altitudine, fara niciun dispozitiv care sa ii protejeze de o eventuala cadere.

barbat

Un barbat cazand din turnurile gemene. Cu totii ne amintim de atentatele din 11 septembrie 2001. Una din cele mai terifiante imagini ale acestei zile fatidice este cu siguranta cea a unui angajat aflat la unul din ultimele etaje ale cladirii care, intr-un act disperat, se arunca de la etaj in incercarea de a scapa de flacari, de caldura si de fumul care a devenit insuportabil. O poza ce a ramas in istorie. Tulburatoare cu adevarat.

alan

Alan Kurdi. Cu totii ne amintim de Alan Kurdi, un refugiat de doar trei ani mort inecat, esuat pe o plaja din Turcia. Aceasta forografie a provocat o multime de reactii si un val de indignare in intreaga lume.

Comments

comments