Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 locuri ciudate si minunate de vizitat in 2017

Simti nevoia de o vacanta sau de evaziune pentru a incepe asa cum trebuie anul? Cum ar fi sa mizezi…

By AncaP , in Topuri din lume , at January 18, 2017 Tags: , , , , , , ,

Simti nevoia de o vacanta sau de evaziune pentru a incepe asa cum trebuie anul? Cum ar fi sa mizezi pe cele mai insolite destinatii si sa descoperi unele locuri ciudate, minunate, insolite chiar?

make

Makedonium. Este un monument curios care pare iesit direct din celebrul film Star Wars. Dar nu e chiar asa. Este vorba despre o cladire mai bizara, un monument inaugurat cu ocazia sarbatoririi a 30 de ani de la prima sesiune de ASNOM si a 71 de ani de la inceputul insurectiei Ilinden.

Afar. Acest « munte care fumega » se afla la mai multe ore de mers fata de Mekele. Este de ajuns daca vei merge pana in varful vulcanului pentru a vedea cum scuipa lava in timpul noptii si cum se calmeaza odata cu rasaritul soarelui. Diabolic dar si magic in acelasi timp.

quiinta

Quinta de Regaleira. In acest palat construit de un milionar excentric se afla un put cu o adancime de 27 de metri. Este vorba despre «  de initiere » care are forme si simboluri specifice alchimiei, templierilor si franc-masoneriei. Frisoane garantate.

Micropia. O fi vorba despre o gradina zoologica? Nu chiar. Aici nu vei gasi lei, tigri, hipopotami sau alte mamifere exotice. Aici vei gasi cele mai mici specii din cel mai mic regn. Adica cel al bacteriilor, al drojdiilor si al mucegaiului de tot felul.

bao

Aleea baobabilor. Acesti arbori centenari din Madagascar au peste 30 de metri inaltime. Trunchiul lor este foarte masiv, ramurile si frunzele sunt plate, creand un decor minunat la apus si la rasarit de soare.

Gradina de pietre a lui Nek Chand. La nord de  New Dehli, India, se afla un fel de oras construit din pietre de Nek Chand. Orasul este construit cu stradute, statui, mozaicuri, cascade si poteci pentru plimbare.

grota

Grota cu cristale. Descoperita in 2000 de catre niste muncitori mexicani, aceasta grota contine cele mai groase cristale de ghips descoperite vreodata pe pamant. Cel mai gros are peste 12 metri lungime.

Centrul de istorie postnaturala din Statele Unite. Un loc ciudat unde vei gasi organisme alterate de catre om din cauza cresterii selective si a ingineriei genetice.

Comments

comments