Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 cele mai bune destinatii europene pentru 2017

In 2017 nu trebuie neaparat sa vizitezi destinatiile turistice europene foarte scumpe, foarte aglomerate si foarte populare. Poti descoperi alte…

By AncaP , in Topuri din lume , at January 8, 2017 Tags: , , , , , , ,

In 2017 nu trebuie neaparat sa vizitezi destinatiile turistice europene foarte scumpe, foarte aglomerate si foarte populare. Poti descoperi alte atractii turistice mai putin cunoscute dar la fel de fermecatoare. Iata deci un top al celor mai bune destinatii europene pentru anul 2017.

bristol

Bristol. Anglia. Uita de Londra. In anul 217 ar trebui sa descoperi Bristol. Vechiul oras scapa in sfarsit de vechile sale « haine » industriale pline de praf pentru a deveni un noul centru creativ englezesc plin de farmec. Aici street-artul este la putere si se vede asta. Dar nu numai. Si muzica underground cu cele mai frumoase locuri unde se poate asculta cea mai buna muzica.

Graz, Austria. Daca vei amesteca diversitatea culturala cu latura experimentala vei obtine Gratz, al doilea oras ca marime din Austria. Arhitectura sa cuprinde cladiri renascentiste, palate baroce, dar si cladiri avangardiste. Deci aici vei gasi cele mai futuriste sau moderne cladiri precum insula artificiala Murinsel.

polonia

Wroclaw, Polonia. Este o destinatie compusa din 12 insule, 130 de poduri, cai navigabile si parcuri riverane. Adica vei avea impresia ca te afli la Venetia. Orasul are o mostenire atat gotica, cat si baroca sau art nouveau care se poate observa peste tot in arhitectura sa. Iar in plimbarile tale pe aici trebuie sa descoperi si cei 300 de pitici raspanditi prin oras.

Aarhus, Danemarca. Aarhus, al doilea oras ca marime din Danemarca este cel mai vesel oras de aici. Iar cultura si gastronomia sunt minunate aici. Va fi capitala culturala europeana in 2017 si va fi ritmata de cele mai frumoase concerte si festivaluri. Iar Rainbow Panorama, cu forma sa de curcubeu te va seduce cu siguranta.

funchal

Funchal, Portugalia. Numele sau inseamna marar- foncho, iarba aromatica descoperita odata cu insula in secolul 15. Capitala Madeirei te asteapta cu arta, cultura, gastronomie si cele mai frumoase descoperiri. Pietele de aici sunt fermecatoare si autentice.

Turku, Finlanda. Turku seamana cu un oras medieval clasic, cu castelele sale, catedrala si piata sa. Dar este un oras tanar, plin de viata cu cea mai delicioasa gastronomie.