Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 locuri pentru observarea balenelor

Obsevarea balenelor este o activitate pe care multi iubitori de natura si de viata salbatica si-ar dori sa o faca…

By Liana , in Interesant Topuri din lume , at January 9, 2017 Tags:

Obsevarea balenelor este o activitate pe care multi iubitori de natura si de viata salbatica si-ar dori sa o faca cel putin o data in viata. Zeci de mii de turisti calatoresc anual in cele mai indepartate colturi ale globului pentru a surprinde un reprezentant al cetaceelor in habitatul sau natural. Sansa de a admira aceste creaturi maiestuoase este, cu siguranta, o experienta pe care nu ai voie sa o ratezi. Prin urmare, iata cele mai bune 5 locuri unde poti face acest lucru:

1. Argentina

Peninsula Valdes din Argentina este unul dintre cele mai bune locuri din lume in care sa mergi pentru observarea balenelor ucigase, balenelor cu cocoasa, balenelor sudice, balenelor nordice si, desigur, a delfinilor.

Balenele sudice viziteaza aceasta zona protejata intre iulie si decembrie, perioada in care poti observa modalitatea extraordinara prin care aceste mamifere pot sa navigheze cu ajutorul cozilor lor. In cazul in care ajungi in Argentina in februarie-aprilie, poti surprinde balenele ucigase la vanatoare de lei de mare. Orcile sunt extrem de inteligente si au un mod de vanatoare foarte organizat, cu adevarat impresionant.

2. Norvegia

Tarile nordice din Europa sunt renumite pentru croazierele ce merg in observarea balenelor. Insulele Lofoten, situate in partea de nord a Norvegiei, in interiorul cercului arctic, sunt locul prin care balenele ucigase obisnuiesc sa se hraneasca cu hering intre octombrie si ianuarie. O calatorie in apele mai adanci din jurul acestor insule iti va garanta observarea acestor superbe balene in habitatul lor natural.

3. Alaska

Mii de balene gri care traiesc, in general, in California, migreaza spre nord in timpul lunilor de vara pentru a gasi o hrana mai bogata, mai exact in largul coastei de sud-est a Alaskai. Canalele insulare ce se gasesc de-a lungul coastei Alaskai ofera locuri grozave din care sa observi balenele in timpul migratiei lor. Alaturi de balenele gri, vei putea zari aici orci si balene cu cocoasa. Daca vrei o experienta cu adevarat magica in preajma balenelor, aventureaza-te cu caiacul in jurul Ketchikanului.

4. Islanda

De-a lungul coastei de nord-est a Islandei se organizeaza o varietate de excursii cu barca pentru observarea balenelor. In aceste tururi se folosesc nave de pescuit traditionale, care urmeaza marginea exterioara a cercului polar. Lunile de vara sunt cele mai recomandate daca vrei sa vezi aici balene Minke, balene albastre, balene cu cocoasa si orci.

5. Spania

Teritoriile intinse ale Spaniei ofera cateva puncte de observatie ideale pentru observarea balenelor, Golful Biscaya fiind unul dintre cele mai bune. Totodata, coasta de sud a insulei Tenerife este un refugiu pentru balenele pilot si pentru delfini. Apele limpezi dintre Tenerife si La Gomera atrage acesti giganti blanzi pe tot parcursul anului.

Comments

comments