Saturday, February 24, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai grave erori vestimentare din filme mitice

In cele ce urmeaza va vom prezenta un top al celor mai grave erori vestimentare din filme mitice pe care…

By AncaP , in Interesant , at November 14, 2016 Tags: ,

In cele ce urmeaza va vom prezenta un top al celor mai grave erori vestimentare din filme mitice pe care nimeni nu pare sa le fi remarcat.

Costumele din filme trebuie sa fie cat mai realiste cu putinta pentru ca spectatorul sa poata intra in joc si ca iluzia sa fie perfecta. Insa greseala este omeneasca iar unele din aceste greseli s-au strecurat in filmele noastre preferate.

brave

Braveheart. In Braveheart, William Wallace poarta un kilt insa deoarece actiunea filmului se petrece in anii 1300, acest lucru nu este deloc coerent. In realitate, kilturile au inceput sa fie generalizate in Scotia incepand cu secolul XVI.

dirty

Dirty Dancing. In Dirty Dancing, Frances Baby Houseman poarta o pereche de blugi scurti insa actiunea filmului se petrece in anii 1960 iar pantalonii scurti si blugii au aparut abia incepand cu anii 1980.

django

Django Unchained. Si filmul Django Unchained prezinta un anachronism notabil. In realitate, Django poarta ochelari de soare. Or, aceste accesorii nu au fost purtate inainte de anul 1929 insa erau folosite pe post de dispozitive medicale.

indiana

Indiana Jones and the Last Crusade. In Indiana Jones and the Last Crusade actiunea se deruleaza in anul 1938, multi nazisti purtand medalii de recompense in timp ce Razboiul a inceput abia in anul 1939…

gladi

Gladiator. Intr-una din scenele de lupta ale filmului Gladiator putem observa ca actorul Russell Crowe poarta un fel de ciorapi din lycra negri. Greu de imaginat ca romanii au avut un astfel de tip de obiect vestimentar. Cand va spunem ca toate detaliile dintr-un film trebuiesc studiate cu atentie, nu glumim.

piratii

Piratii din Caraibe. Royal Navy poarta uniforme care au fost introduse in 1747 in filmul Piratii din Caraibe. Cu toate acestea, regele Angliei in istorie este George I ceea ce inseamna ca actiunea filmului se deruleaza intre anii 1714-1727. Uniformele sunt cu doua decenii in fata.

In Captain America parul lui Peggycapt Carter este lung, pana la umeri. Or, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, parul femeilor aflate in serviciul armatei era in mod obligatoriu strans in coada.