Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai frumoase piete de Craciun din Franta

Pietele de Craciun si-au facut aparitia pentru prima data in Germania, in secolul XVI. Daca pe vremuri pietele de Craciun…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 21, 2016 Tags: , ,

Pietele de Craciun si-au facut aparitia pentru prima data in Germania, in secolul XVI. Daca pe vremuri pietele de Craciun erau prezente doar in Germania si Alsacia, incetul cu incetul au inceput sa isi faca aparitia si in alte tari din Europa. Acum, pietele de Craciun sunt prezente si in Franta. Decoratiuni de Craciun, standuri cu vin cald…iata unde poti trai magia de Craciun in Franta.

marche-noel-strasbourg

Strasbourg

Data : 25 noiembrie – 31 decembrie 2016

Inainte cu putin timp de sosirea Craciunului la Strasbourg sunt instalate peste 300 de cabane de lemn la poalele catedralei de unde poti cumpara o multime de decoratiuni si obiecte de artizanat. In ciuda milioanelor de vizitatori ce vin aici an de an, piata de Craciun din Strasbourg a stiut sa isi pastreze autenticitatea. Admira imensul brad de Craciun.

Colmar

Data: 25 noiembrie – 30 decembrie 2016

Colmar nu organizeaza unul ci numai putin de cinci piete de Craciun traditionale in care poti gasi obiecte de artizanat, produse teritoriale si jucarii din lemn, ideale pentru copii. Piata de Craciun de la Colmar este gratuita si este organizata in cele patru piete principale din Colmar – Dominicains, Ancienne Douane, Six Montagnes Noires, Jeanne d’Arc.

boules-noel

Mulhouse

Data : 21 noiembrie – 27 decembrie 2016

An de an, Mulhouse organizeaza o piata mare de Craciun, compusa din 90 de cabane din lemn decorate cu beteala si luminite. Vei gasi aici obiecte de artizanat, decoratiuni de Craciun, jucarii din lemn precum si Gluhwein (vin cald).

 

Reims

Data : 18 noiembrie – 31 decembrie

Satul de Craciun din Reims adaposteste peste 130 de cabane din lemn feerice in care poti degusta produse locale (sampanie si biscuiti in special). Mai poti gasi aici produse artizanale si decoratiuni de Craciun. La Palais Enchanté sunt organizate spectacole.

Sarlat

Data : 7-31 decembrie 2016

Timp de patru saptamani ai ocazia de a-ti face cumparaturile de Craciun la Sarlat, unul din cele mai frumoase orase medievale din Aquitaine. Vei gasi aici 50 de cabane din lemn dar si un patinoar, o taverna si numeroase animatii: spectacole de magie, de circ, de muzica, o poveste de Craciun pe data de 24 decembrie, etc.