Iaurtul este un aliment vechi, laudat pentru proprietatile sale nutritionale. Actualmente, iaurtul este un produs ce se declina intr-o multitudine de versiuni, cu fructe, natural, cu cat mai putine calorii….de ce? Delicios, iaurtul are numeroase virtuti precum un aport ridicat de calciu, in vitaminele B si B12 precum si in acid folic. In caz de regim, care sunt cele mai sarace iaurturi in calorii?
Iaurtul 0% grasimi. Aliatul traditional al regimurilor, iaurtul cu 0% grasime contine un numar mic de lipide si zaharuri insa si mai putine elemente nutritionale precum fibrele. Iaurtul 0% este un produs mai transformat decat iartul natural, prin urmare, de o mai proasta calitate. Acest aliment conserva proteinele si calciul ceea ce il fac interesant din punct de vedere nutritional. Contine in jur de 60 de calorii.
Iaurtul natural. Iata iaurtul care se apropie cel mai tare de starea sa naturala. Acest tip de iaurt este fabricat pe baza de lapte fermentat si pasteurizat pentru a se obtine textura si lejera aciditate care il caracterizeaza. In cazul acestui tip de iaurt, nivelul de materii grase depinde de tipul de lapte utilizat. Fie ca este vorba de lapte de vaca, fie ca este vorba de lapte de capra, grasimea nu este mai mica de 2%. O cifra rezonabila de alfel. Iaurtul natural contine in jur de 90 de calorii.
Iaurtul cu lapte de soia. Contrar numelui sau, iaurtul cu lapte de soia nu contine lapte. Cu toate acestea, vine cu o multime de avantaje asupra sanatatii. De fapt, soia contine o grasime polinesaturata, buna pentru inima, care reduce riscul de infarct. Proteinele continute de acest tip de iaurt sunt utile pentru colesterol si in caz de diabet. Iaurtul cu soia contine 130 de calorii.
Iaurtul cu fructe confiate contine de doua ori mai putine calorii decat un iaurt clasic cu fructe. Insa, contine si mult zahar, de doua ori mai mult. Iaurtul cu fructe confiate are un continut de aproximativ 125 de calorii.
Cu conditia sa le consumi in mod inteligent, iaurturile pot fi aliatele tale de prêt in timpul unui regim.