Thursday, March 4, 2021
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Lanzarote

Lanzarote este o mica insula vulcanica din oceanul Atlantic. Insula, care face parte din arhipelagul Canarelor este o destinatie populara…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 5, 2016 Tags: , ,

Lanzarote este o mica insula vulcanica din oceanul Atlantic. Insula, care face parte din arhipelagul Canarelor este o destinatie populara de vacanta in randul europenilor care vin aici sa se relaxeze la soare si sa profite de extraordinarele peisaje vulcanice.

timafaya

Timanfaya este un parc national, una din principalele atractii ale insulei. Parcul national este compus dintr-o serie de vulcani si campuri de lava. Traversarea parcului reprezinta o experienta ireala. Vei avea ocazia sa treci pe langa conurile vulcanice multicolore (rosu, portocaliu, galben) si formatiunile stancoase intrigante. Peisajul este pur si simplu halucinant.

jameos

Jameos del Aqua este una din cele mai fascinante atractii ale insulei. Jameos reprezinta o combinatie remarcabila de geologie, arhitectura si design. Cel mai celebru arhitect de pe insula, Cesar Manrique a construit aici un centru de primire cu un restaurant, un bar, o sala incredibila si un muzeu in interiorul caruia se afla un tub de lava gigantic.

Mirador del Rio este situat in coltul de nord-vest al insulei Lanzarote, un centru de primire construit pe o faleza inalta. Platforma de observare, situata la 479m deasupra nivelului marii ofera o panorama impresionanta asupra oceanului Atlantic si asupra insulei vecine, La Graciosa.

gradina ca

Gradina de cactusi este o alta creatie a arhitectului Cesar Manrique, amplasata pe o fosta cariera. Gradina, conceputa sub forma unui amfiteatru, adaposteste peste 10.000 de cactusi din lumea intreaga precum si o multitudine de sculpturi frumoase din piatra vulcanica.

Lago Verde este o laguna situata pe coasta de vest a insulei. Lago Verde reprezinta o promenada scurta pe coasta stancoasa de lava unde turistii vor fi primit de culoarea jadului a lagunei intr-un decor cu faleze rosii.

plaje

Plajele. La fel ca in cazul insulelor vecine, Lanzarote adaposteste un numar mare de plaje. Puerto del Carmen, Teguise si Playa Blanca reprezinta principalele statiuni balneare de pe insula. Exista si alte plaje numai bune de explorat. Nisipul auriu de pe plajele Punta del papagayo si nisipul negru de pe plaja Quemada ii va impresiona pe turisti.

Comments

comments