Thursday, May 19, 2022
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Creta

Vizitarea Cretei nu se face intr-o zi dupa cum ai constatat si tu. Am intocmit pentru voi un top al…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 28, 2016 Tags: , , ,

Vizitarea Cretei nu se face intr-o zi dupa cum ai constatat si tu. Am intocmit pentru voi un top al principalelor atractii din Creta.

creta

Plaja.  In mod natural, in momentul in care ne gandim la Creta, ne gandim la soare si la plaja. A merge la plaja la Creta constituie un adevarat regal. Te sfatuim sa alegi Balos Beach, o plaja superba, un spatiu paradisiac cu apa turcoaz. Falassarna este o alta plaja populara din Creta care seduce prin nisipul sau roz, locul ideal pentru a admira un apus de soare.

Heraklion. Capitala Cretei este un oras incantator. Plimba-te prin portul venetian, traverseaza-i strazile pietonale si pleaca in descoperirea bisericilor si muzeelor numeroase. Odihneste-te putin pe una din terasele din centrul orasului.

plaje

Grotele din Samaria. Nici grotele din Samaria nu trebuie neglijate in timpul unui sejur in Creta. Acest spatiu frumos a stiut sa isi pastreze aspectul salbatic in ciuda afluentei turistilor. Alternata de stanci si verdeata, grotele din Samaria iti vor oferi o plimbare relaxanta. Alege o pereche potrivita de pantofi pentru a le vizita deoarece te asteapta 16 kilometri de teren abrubt.

Palatul Knossos. Palatul Knossos este situat la doar cinci kilometri distanta de Heraklion, capitala Cretei. Acest palat cretan i-a apartinut fiului lui Zeus, Minos. Victima unui seism, a fost construit spre marea placere a turistilor. De la sala tronului la apartamentele regale, trecand prin labirintul in care locuia Minotaurul, aceasta vizita te va uimi cu siguranta.

samaria

Platoul Lassithi. Un alt loc de vizitat in Creta este platoul Lassithi, o vale cu 10 000 de mori, un spatiu imens situatla 20 de kilometri distanta de Heraklion. Daca iti place sa te plimbi si sa profiti din plin de natura, vei adora cu siguranta acest loc superb care ofera o panorama magnifica in mijlocul muntilor Dikti si Selena.

Agios Nikolaos este un sat tipic, considerat un fel de Saint-Tropez al Cretei. Portul este pitoresc si plajele paradisiace.

Comments

comments