Topul alimentelor de toamna

Photo of author

By AncaP

Odata cu sosirea toamnei se impune o schimbare in alimentatie, trebuie sa ne orientam spre produsele de sezon. Gata cu castravetii, vinetele si rosiile. Gata cu nectarinele, ciresele si pepenele. De cateva saptamani, culorile din piete si din magazine s-au schimbat si unele din alimentele vedeta ale toamnei ne-au facut deja cu ochiul. Asta deoarece consumate in sezonul potrivit, alimentele ne confera mai multe vitamine si nutrienti.

legume

Dovleacul. Printre alimentele vedeta ale toamnei se numara dovleacul. Beneficiile asupra sanatatii sunt numeroase. Dovleacul este o sursa excelenta de vitamina A si de antioxidanti. Este bogat in vitamina C si in potasiu. In functie de varietatea pe care o alegi, ai la dispozitie o multime de retete delicioase.

Varza de Bruxelles. O alta leguma care si-a facut deja aparitia prin magazine si piete, varza de Bruxelles. Un aliment savuros. La fel ca majoritatea tipurilor de varza, varza de Bruxelles este bogata in vitaminele A, B si C dar si in fibre. Este o leguma excelenta pentru ficat.

brux

Sfecla, cu un continut bogat de antioxidanti. Sfecla vine cu o serie de argumente solide pentru a-i face loc in farfuria ta la acest inceput de toamna. Bogata in vitaminele A, B si K, sfecla este una din cele mai bogate legume in antioxidanti. Este extrem de benefica pentru piele si pentru ansamblul celulelor organismului.

Nucile, cu un continut bogat de Omega 3. Toamna este sinonima cu aparitia nucilor. Cum am putea sa ne lipsim de consumul acestui fruct oleaginos si gustos? In ciuda marimii lor, nucile vin cu o multime de beneficii asupra sanatatii. Unul din principalele lor atuuri il reprezinta continutul bogat de Omega 3 extrem de benefice pentru organismul nostru, pentru sistemul cardiovascular in special.

struguri

Strugurii, vedetele sezonului. Strugurele este o figura emblematica a toamnei. Ca il preferi negru sau alb, acest fruct este o adevarata comoara pentru sanatatea ta. Strugurele este o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C, mangan si cupru. La fel ca in cazul celorlalte fructe, se recomanda consumul acestuia in afara meselor pentru a fi digerat cat mai bine. Se poate face si cura detox pe baza de struguri.