Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai izolate locuri din lume

Vrei sa iesi de pe potecile batatorite si sa vizitezi cele mai frumoase dar si cele mai extreme destinatii din…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 30, 2016 Tags: , , , , , ,

Vrei sa iesi de pe potecile batatorite si sa vizitezi cele mai frumoase dar si cele mai extreme destinatii din lume? Iata in acest caz un top al celor mai izolate orase din lume.

ito

Ittoqqortoormiit, Groenlanda. Intr-o regiune foarte izolata si foarte putin populata, in Groenlanda, se afla cel mai izolat sat din lume. Vanatoarea si pescutitul fac parte din modul de viata al celor 450 de locuitori de aici. In satuc se afla si un mic muzeu al istoriei.

Longyearbyen, Arhipelagul Svalbard. Fondat in anul 1906 in Arhipelagul Svalbard, o insula arctica apartinand Norvegiei, Longyearbyen este capitala de aici si este punctul de plecare ideal pentru a explora ghetarii si fiordurile din Svalbard.

adak

Adak, Alaska, Statele Unite. Cea mai occidentala comuna din Statele Unite se afla in extremitatea de vest a Insulelor Aleutine. Un arhipelag de insule care se detaseaza de partea de sud-vest a Alaskai si care se intinde inspre Rusia Orientala. Cu o populatie de doar 326 de locuitori, comuna a fost dupa al Doilea Razboi Mondial o baza navala, inchisa acum.

Adamstown, Insulele Pitcairn, Regatul Unit. Insula nu are nici aeroport, nici hotel si daca vrei sa ajungi la ea trebuie sa calatoresti pe mare si poti gasi cazare la o familie de aici

hanga

Hanga Roa, Insula Pastelui. Orasul Hanga Roa are peste 90% din populatia totala a Insulei Pastelui, cunoscuta si sub numele de Rapa Nui. O insula celebra la nivel mondial datorita sculpturilor sale de piatra si misterul care inconjoara aceste creatii.

Supai, Arizona, Statele Unite. Satul Supai care se afla in cadrul Canionului Havasu, un leagan al tribului Havasupai este accesibil doar cu elicopterul. Satul este atat de indepartat incat cel mai apropiat loc de unde se poate cumpara mancare, bautura sau benzina se afla la peste 96 de km distanta.

oy

Oymyakon, Rusia. Iarna aici inseamna in jur de -50 de grade Celsius. Deci este cea mai rece regiune locuita de pe planeta. Numele satului inseamna « apa care nu ingheata » datorita unui izvor cu apa termala din jur.

Rinconada, Peru. Este unul din cele mai populate orase din lista. Este si cel mai inalt din lume. Economia locala se invarte in jurul exploatarii aurului.