Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai insolite poduri din lume

Chiar daca frumoasa China tocmai a inaugurat un celebru pod de sticla, cel mai mare din lume, asta nu inseamna…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 10, 2016 Tags: , , , , , ,

Chiar daca frumoasa China tocmai a inaugurat un celebru pod de sticla, cel mai mare din lume, asta nu inseamna ca alte poduri insolite din lume nu merita intreaga ta atentie. Un pod « viu » in India, o pasarela lunga de 40 de km, un pod care trece prin Alpi… esti gata sa urci nivelul de adrenalina?

china

Cel mai lung pod de sticla din China. Deschis publicului la sfarsitul lunii august 2016, cel mai lung pod de sticla din China te va face sa te bucuri de cele mai tari senzatii cu siguranta. Valea aflata la 300 de metri sub picioarele tale ofera o priveliste uimitoare,

Podul Capilano. O veritabila atractie turistica din Canada, podul Capilano este vizitat de peste 80 000 de persoane in fiecare an. Este suspendat la 70 de metri deasupra solului si este cel care te duce prin paduri si poteci foarte linistite.

coarde

Un pod de sfoara. De peste 350 de ani, un pod din coarde este cel care leaga insula Carrick de Irlanda. Azi este o atractie turistica de mare anvergura dar mai demult este cel care permitea pescarilor sa ajunga la somonii migratori care treceau in cealalta parte a insulei.

Podul viu din Meghalaya. De ce este numit un pod viu? Pentru ca este creat cu ajutorul unor pasarele din arbori de cauciuc. Dar aceste poduri vii din India au nevoie de 10 -15 ani pentru a fi utilizate.

langwaki

Podul Langwaki Sky. Este vorba despre o pasarela lunga pentru pietoni, aflata la peste 700 de metri altitudine. La capatul sau, o priveliste minunata asupra marii si partii de sud a Thailandei ii asteapta pe cei care trec pe aici.

Moses Bridge. Dupa cum o indica si numele sau, Moses Bridge este un pod care face referire la Biblie si la Moise si care separa Marea Rosie in doua. Iluzia creata de arhitectura acestui pod este uimitoare.

multo

Podul de la Cascadele Multnomah. In Statele Unite acest pod ofera o priveliste unica asupra cascadelor care cad de la 190 de metri.

Podul Storseisdundet. Este cel care leaga insula Averoya de comitatul More Romsdal din partea de nord a Norvegiei si care a devenit celebru datorita curbei sale sinuoase si denivelarii sale puternice care dau impresia ca esti gata-gata sa te scufunzi in mare.

Comments

comments