Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 strazi din Bucuresti pe care merita sa le parcurgi pe jos

Viata aglomerata de zi cu zi are tendinta de a ingradi imaginatia si capacitatea de a observa extraordinarul in peisajul…

By Tony , in Topuri din lume , at September 8, 2016

Viata aglomerata de zi cu zi are tendinta de a ingradi imaginatia si capacitatea de a observa extraordinarul in peisajul cotidian.

Un numar mare de strazi din Bucuresti sunt pavate si intesate cu istorie, obiective turistice si muzee care merita sa fie vazute la pas cel putin macar o data in viata.

Turist sau bucurestean autentic, orice persoana merita sa descopere micile frumuseti ascunse pe o harta Bucuresti care pot fi admirate la o plimbare relaxanta.

Cele mai frumoase strazi in Bucuresti

1. Strada Arthur Verona

Se spune ca strada Arthur Verona are propriul sau spirit pe care orice iubitor de natura il va aprecia cu siguranta. Cladirile vechi ce respira istorie in armonie cu cele moderne si case inghesuite sunt menite sa picteze un tablou complet si complex pentru a contribui la peisajul cultural de ansamblu al Capitalei. Arthur Verona este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase strazi in Bucuresti care isi asteapta vizitatorii cu cladiri cu arhitectura complexa si miros imbietor de tei.

2. Strada Xenofon

Aceasta este cea mai colorata si plina de viata strada care se gaseste in Bucuresti. Aflata in apropierea Parcului Carol in sectorul 4, este unica strada in trepte din oras. Inghesuita, micuta dar totusi plina de sarm, strada Xenofon este creatia artistul plastic Eva Radu in proiectului “Bucuresti la scara”. Treptele viu colorate formeaza un tablou complet a celor mai importante locuri din oras precum: Teatrul National, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Mausoleul, Opera Nationala si multe altele.

3. Calea Victoriei

Calea Victorie a fost si va ramane una dintre cele mai frumoase si interesante strazi ale Capitalei. Nu este nevoie de harta strazilor din bucuresti pentru a gasi acest loc pentru ca toata lumea stie unde se afla. Apare pentru prima data in documente in anul 1692 cand constructia sa a fost ordonata de Constantin Brancoveanu.

In trecut, Calea Victoriei a fost pavata cu buturugi de lemn care in timp au fost inlocuite cu pietre de rau. Localizarea dar si numarul mari de cladiri importante de pe Calea Victoriei au dus in timp la aglomerare si cresterea in faima a acesteia. De-a lungul anilor, Calea Victoriei a ajuns renumita pentru magazinele, casele de moda private, hotelurile si restaurantele care se gasesc aici.
Astazi, o plimbare la pas pe aceasta strada duce catre Muzeul National de Arta, nenumarate magazine de lux si Ateneul Roman.

4. Strada Amzei

Aceasta este o strada cu istorie, strabatuta de multi poeti ai vremii. Cine alege sa se plimbe pe jos pe strada Amzei nu va fi dezamagit.

Aici se poate admira fosta locuinta a unei doamne de seama care a socat Capitala anilor 1900. Doamna Maria Mihaescu cunoscuta si sub numele de Coana Mita Biciclista si-a capatat reputatia de doamna rebela a Bucurestiului in urma plimbarilor sale cu bicicleta pe Calea Victoriei. Nimic ciudat in acest lucru, mai putin faptul ca doamna in cauza prefera sa poarte pantaloni in locul rochiilor fastuoase, vestimentatie considerat nepotrivit pentru o femeie a acelei perioade. Casa Mariei Mihaescu poarte fi admirata pe strada Amzei numarul 9 foarte aproape de Calea Victoriei.

5. Strada Lipscani

O calatorie in trecut cand plimbarile nu se desfasurau pe drumuri si trotuare asfaltate ci pe cele pavate cu piatra cubica. Strada Lipscani este una dintre cele mai populara strazi din Bucuresti in randul tinerilor. O plimbare prin aceste locuri arata orasul de alta data si Centrul Istoric al Bucurestiului care trebuie vazut cel putin o data in viata. Bucurestenii care poposesc pe Lipscani pot fi vazuti deconectati de la cotidian, luand o pauza parca atemporala la una dintre zecile de cafenele pentru a admira locurile care nu dorm niciodata din Capitala, locul unde vechiul cunoaste noul si petrec pana dimineata.

Salvează

Salvează