Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 elemente care conteaza in momentul in care aplici o hidroizolatie

Atunci cand vine vorba despre constructia unei case, hidroizolatia are o importanta foarte mare. Este cea care te fereste de…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at September 18, 2016

Atunci cand vine vorba despre constructia unei case, hidroizolatia are o importanta foarte mare. Este cea care te fereste de unul dintre cele mai mari pericole externe: apa. O casa bine construita nu va prezenta risc de inundatie si evident, nu va prezenta nici risc de incendii, uzura rapida sau slabire de structura.

Vom vorbi in acest articol despre hidroizolatii, deoarece foarte multi oameni le neglijeaza. Iata, asadar, 5 elemente care conteaza extrem de mult atunci cand alegi hidroizolatia:

  1. Rezistenta la agentii chimici. De regula, hidroizolatia este montata in aer liber si este supusa la o multime de factori externi, inclusiv la ageti chimici. Rezistenta la astfel de agenti trebuie sa fie un prim element de care trebuie sa tii cont.
  2. Aderenta mare la materialele cu care este construita casa. Hidroizolatia trebuie sa fie foarte bine montata, motiv pentru care trebuie sa aiba o aderenta mare. Vorbim de aderenta atunci cand optam pentru hidroizolatii bituminoase, care sunt cele mai populare de pe piata.
  3. Comportare cat mai buna la temperaturi extreme. In Romania, hidroizolatiile, mai ales atunci cand vorbim despre hidroizolatii pentru terase circulabile sau necirculabile, trebuie sa reziste la temperaturi extreme. Motivul este cat se poate de simplu: avem temperaturi care depasesc 40 de grade Celsius si temperaturi care pot scadea sub -20 de grade Celsius, asadar, trebuie sa ne asiguram ca hidroizolatia face fata la suficiente cicluri de inghet -dezghet.
  4. Elasticitate. De asemenea, hidroizolatiile trebuie sa fie elastice, deoarece elasticitatea inseamna rezistenta la rupere si flexibilitate.
  5. Montare usoara. De montarea usoara depinde pretul si eficienta hidroizolatiei. O hidroizolatie ce se monteaza greu poate sa prezinte riscuri de a fi montata gresit. O hidroizolatie simplu de montat, cum sunt cele propuse de www.Hbs.com.ro, va aduce costuri mai mici si siguranta.

Daca ai aceste 5 elemmente, sansele de a te bucura de o hidroizolatie eficienta sunt foarte mari iar riscurile devin foarte mici.

Comments

comments