Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 10 palate plutitoare din lume

Feerice, foarte linistite, surprinzatoare… foarte multe adjective ne vin in minte atunci cand vorbim despre cele mai frumoase edificii plutitoare…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 2, 2016 Tags: , , , , ,

Feerice, foarte linistite, surprinzatoare… foarte multe adjective ne vin in minte atunci cand vorbim despre cele mai frumoase edificii plutitoare imaginate si construite pe apa. Din Japonia pana in Italia, trecand si prin India iata care sunt cele mai frumoase palate plutitoare din lume.

uda

Palatele de pe lacul Udaipur. Aceste palate sunt veritabile bijuterii din Rajasthan. Palatul lacului, imbracat in intregime in alb a fost construit in secolul XVIII. Azi un hotel luxos si celebra resedinta a lui James Bond, acesta a fost altadata o resedinta regala de vara. Sa calatoresti pe lac intre palatele plutitoare este o experienta de neuitat.

Templul Ulun Danu din Bali. Pura Ulun Danu este un templu din Bali aflat pe apa. In acest loc magnific se pot aduce ofrande zeitei apelor, Dewi Tanu.

jai

Palatul de pe apa din Jaipur. Palatul de pe apa sau Jal Mahal, domina lacul Man Sagar din Jaipur la fel ca intr-o poveste din celebra 1001 nopti. Noaptea este magic datorita reflexelor sale aurii.

Palatul Dogilor in perioada Acqua Alta. Palatul Dogilor sta cu picioarele in apa in timpul marilor inundatii din Venetia sau a mareelor. Peisajul urban este in acest caz unul magnific mai ales atunci cand apa acopera si Piata St. Marc.

gluck

Castelul Glücksburg din Germania. Un castel care se intalneste cu apa,cu o fatada apa impozanta dominata de cele mai colorate acoperisuri. A fost construit pe apa intre anii 1582 si 1587 si a fost resedinta ducilor inainte de a deveni resedinta regala in Danemarca.

Templul Tanah Lot din Bali. Acest templu hindus care ocupa insulita stancoasa Tanah Lot din Indonezia este un mic colt de paradis. Credintele populare spun ca acest loc sacru este protejat de un sarpe nascut din esarfa lui Niratha.

aur

Templul de aur din Pendjab. Ilustrul Templu al Zeului este cunoscut sub numele de Templul de Aur. Fatada sa aurie se reflecta minunat in bazinul sacru Amrit Sarovar.

Palatul Borromeo de pe Lacul Majeur. Isola Bella de pe Lacul Majeur este una din Insulele Boromee. Adaposteste Palatul Borromeo dar si magnifice gradini in stil italian. Un loc foarte linistit intre apa si munti.

kyoto

Pavilionul de aur din Kyoto. Asezat pe un parau, Pavilionul de aur este un must see din Japonia. Iar frunzele de aur care il acopera se reflecta de minune in apa.

Palatul Lazienki din Varsovia. Un edificiu plutitor, fara indoiala cel mai frumos din Eurooa, aflat in Parcul Lazienki.

Comments

comments