Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Insulele Ciclade: topul celor mai frumoase plaje din Amorgos

Amorgos este cea mai estica insula din Ciclade. Cunoscuta pentru manastrile impozante, cocotate pe munte, Amorgos este reputata pentru faptul…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 13, 2016 Tags: , , , ,

Amorgos este cea mai estica insula din Ciclade. Cunoscuta pentru manastrile impozante, cocotate pe munte, Amorgos este reputata pentru faptul ca aici s-a filmat The Big Blue (1988) al regizorului Luc Besson. Amorgos dispune de cateva plaje frumoase din care cateva sunt secrete.

amorgos

Maletzi, cea mai evidenta. Alaturi de Plakes, Maletzi este una din cele mai apropiate plaje de portul de sosire pe insula, Katapola. Ai toate sansele sa vezi o capra pascand pe dealurile din apropiere. Un peisaj tipic pentru Amorgos. Putin mai departe, plaja Plakes este un loc popular in randul nudistilor.

Golful Aigiali, cea mai insulara. Pe vremuri, golful Aigiali era autonom, era considerat o insula situata intr-o alta insula. Din acea perioada s-au pastrat portul si satele autentice, izolate multa vreme. Azi, golful Aigiali este impartit in doua: pe de o parte, statiunea balneara animata cu o plaja lunga de nisip fin. Pe de alta parte, o zona mai calma dedicata relaxarii.

agiali

Agia Anna, o plaja multipla. In realitate, este vorba de trei plaje micute de pietris care dau spre o magnifica apa turcoaz, transparenta. Locul este cu adevarat exceptional, marginit de stanci ascutite. Privelistea asupra capelei care o domina este incredibila. Cele trei plaje sunt mici, prin urmare, nu sunt aglomerate.

Mouros, cea mai salbatica. Peisajul de aici ascunde o multime de comori. Mouros de exemplu este o plaja cu apa transparenta situata la 13 kilometri distanta de Chora. Locul ideal pentru scufundari datorita adancimii apei.

Ammoudi, cea mai discreta. Fara indoiala, Ammoudi este cea mai frumoasa plaja de pe insula Amorgos. Una din rarele plaje ce etaleaza un nisip fin, auriu. Mai linistita decat vecina sa, Mouros, plaja Ammoudi este protejata de vant ceea ce face din ea un loc ideal pentru balaceala. Accesul este destul de dificil dar merita.

kalo

Kalotaritissas, cea mai paradisiaca. Acest golf este atat de inchis incat am putea spune ca este un lac in realitate. Izolarea sa ii da aerul unui colt de rai, atat terestru cat si acvatic. Apa este transparenta si calma.