Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai frumoase orase din Spania

Unele sunt deja cunoscute pentru patrimoniul arhitectural sau pentru situatia geografica in timp ce altele, mai putin cunoscute, merita sa…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 15, 2016 Tags: , , , ,

Unele sunt deja cunoscute pentru patrimoniul arhitectural sau pentru situatia geografica in timp ce altele, mai putin cunoscute, merita sa fie vizitate deoarece adapostesc bogatii nebanuite.

antequera

Antequera. Situat la 50 de kilometri distanta nord de Malaga, orasul Antequera poseda o serie de monumente importante, biserici baroce si o piata principala superba. Cea mai populara atractie din Antequerra o reprezinta un ansamblu de dolmene preistorice situate la marginea orasului. La 25 de minute distanta cu masina de Antequera se afla parcul natural El Torkal care merita sa fie vizitat pentru formatiunile geologice iesite din comun.

Avila. Vechiul oras Avila este cunoscut in special pentru zidurile sale medievale impozante, extrem de bine conservate (2500 metri lungime si 88 de turnuri care inconjoara orasul), ziduri ce apara orasul pe vremuri de invazia maurilor. Din 1985, Alvila este inscris in patrimoniul mondial Unesco.

avila

Barcelona. Al doilea oras ca marime din Spania si capitala Cataluniei, Barcelona atrage numerosi turisti datorita plajelor sale, muzeelor numeroase, magazinelor, cartierului gotic, echipei de fotbal, vietii de noapte si cladirilor interesante realizate de arhitectul Antonio Gaudi precum Sagrada Familia.

barcelona

Bilbao. Cel mai mare port din Spania si fost oras indusrtrial, Bilbao este cunoscut in special pentru Muzeul Guggenheim care a avut un impact important asupra activitatii turistice a orasului. Turistii se pot plimba in cartierul istoric al orasului si sa descopere restaurante si baruri excelente.

cadix

Cadix. Una din cele mai vechi colonii ale Spaniei, azi un oras insorit si unul din principallee porturi ale tarii, Cadix este un oras ideal de explorat la pas sau pentru relaxare pe plaja. Pentru a avea o panorama superba asupra orasului urca in Turnul Tavira.

cordoba

Cordoba. Pe vremuri unul din cele mai mari orase romane, Cordoba este un oras cunoscut pentru moscheea-catedrala, La Mezquita, unul din cele mai frumoase monumente din oras.

madrid

Madrid. Capitala animata si moderna a Spaniei se viziteaza in special pentru viata sa de noapte, restaurantele excelente si atmosfera sa aparte.

malaga

Malaga. Malaga este un oras dragut cu o promenada amenajata la malul marii unde putem gasi restaurante numeroase, baruri si magazine.