Thursday, October 29, 2020
Afli informatiile care conteaza


Topul atractiilor din Amsterdam, Olanda

Amsterdam este orasul perfect pentru petrecerea unui weekend prelungit cu prietenii sau cu partenerul de viata.  Pentru vizitarea Amsterdamului in…

By AncaP , in Topuri din lume , at August 17, 2016 Tags: , , , ,

Amsterdam este orasul perfect pentru petrecerea unui weekend prelungit cu prietenii sau cu partenerul de viata.  Pentru vizitarea Amsterdamului in cele mai bune conditii, iata un ghid al celor mai populare atractii.

amsterdam

Prinsengracht. Amsterdam este un oras magnific ce adaposteste o multime de canale. Nu e de mirare faptul ca a fost supranumit Venetia de Nord. Turistii au posibilitatea de a descoperi aceste canale prin intermediul unei plimbari relaxante sau cu bicicleta. Unul din cele mai cunoscute canale din Amsterdam este Prinsengracht, canalul Printului.

canal

Casa Anne Frank. Daca esti pasionat de istorie profita de un sejur la Asmterdam si de plimbarea de-a lungul canalului Prinsegracht pentru a vizita casa lui Anne Frank, cunoscuta pentru jurnalul sau intim. Aceasta vizita dureaza in jur de o ora si jumatate.

Vondelpark. Vondelpark este un parc magnific din Amsterdam, intins pe 48 de hectare, situat la doi pasi de centrul orasului. In drum spre parc se poate vizita piata Max Euwe, celebra pentru imensa tabla de sah.

Casele din lemn. In secolul 15,  in urma unor incendii teribile care au ravasit orasul Amsterdam, autoritatile au interzis construirea caselor din lemn…insa cele existente au fost salvate de la demolare. Sase secole mai tarziu, la Amsterdam au ramas doar doua astfel de case.

muzeul sezului

Muzeul sexului. Daca muzeele mult prea serioase te plictisesc, profita de o trecere prin cartierul Jordaan pentru a vizita muzeul sexului. In interiorul acestui muzeu vei descoperi istoria libertinajului. Muzeul adaposteste doua Sali tematice – sala marchizului de Sade si numeroase sculpturi si obiecte aparte. Un muzeu interesant de descoperit impreuna cu prietenii.

palat

Koninklijk Paleis este unul din cele trei palate regale din Olanda. Este situat in centrul orasului si este inca folosit de Casa Regala olandeza pentru organizarea evenimentelor regale. In timpul anului este deschis publicului.

Bloemenmarkt

Bloemenmarkt, Piata de Flori este singura piata plutitoare de flori din lume. Vanzatorii de flori umplu standurile de flori sapte zile pe saptamana cu florile si cu bulbii pentru care Olanda este atat de cunoscuta. Chiar daca este vizitata si de localnici, aceasta piata este destinata turistilor in special.

Comments

comments