Stiai ca la cea mai recenta reuniune, comitetul Patrimoniului Mondial Unesco a mai bifat pe lista cateva locuri superbe? Parcuri nationale, deserturi, case culturale sau specii in pericol… iata noua locuri exceptionale care ii va incanta cu adevarat pe cei care iubesc natura.
Parcul National Khangchenzonga, India. Acest parc din India are in interiorul sau al treilea varf ca marime din lume. Se afla in partea de nord a regiunii Sikkim din India si este un amestec sublim de paduri subtropicale, subapline, de ghetari, rauri, lacuri si o mare varietate de flora si de fauna.
Rezervatia Naturala Shennongjia, China. Este o veritabila rezervatie a biosferei care regrupeaza cele mai mari paduri care au ramas in centrul Chinei. Aici vei gasi numeroase specii pe cale de disparitie.
Rezervatia ecologica de la Mistaken Point, Canada. Vei descoperi cea mai mare diversitate de fosile care dateaza de peste 560 de milioane de ani. Vei putea invata si cum traiau altadata speciile de mare.
Arhipelagul Revillagigedo, Mexic. Supranumite uneori Galapagos din Mexic, insulele Revillagigedo, sunt un grup de patru insule vulcanice izolate in partea de est a Pacificului. Ecosistemul de aici este unul unic si regrupeaza o multime de specii rare si endemice precum papagalul Socorro.
Parcul National Marin de la Sanganeb si Parcul National Marin din Golful Dungonab, Sudan. In aceasta regiune se afla cea mai vasta retea de corali si de plaje care adapostesc numeroase specii de pesti si de pasari marine. Insula Mukkawar este un loc important pentru testoase iar golful Dungonab are o populatie impresionanta de mamifere marine numite dugongi.
Tien Shan-ul Occidental, Uzbekistan. Este un sit montan transnational repartizat pe trei tari si care adaposteste rezervatiile naturale Karatu, Aksou- Jabagly si Sarayam Ugam.
Desertul Lout. Este considerat a fi unul din cele mai calde locuri de pe planeta, un desert imens de sare din Iran, unde temperaturile de la sol ajung pana la 75 de grade.
Masivul Ennedi, Chad. Aici vei gasi cele mai mari colectii de arta rupestra dar si gresie formata datorita eroziunii. Un sit natural cu o viata vegetala si animala prospera.
Ahwar, sudul Iranului. Aici vei gasi patru mlastitni care alcatuiesc unul din cel mai mare sisteme de pamanturi interioare din lume.