Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 locuri care te pot inspira pentru o excursie in desert

Iubesti la nebunie excursiile? Nimic nu se compara cu drumurile sau itinerariile din desert. Mai ales atunci cand adori sa…


Iubesti la nebunie excursiile? Nimic nu se compara cu drumurile sau itinerariile din desert. Mai ales atunci cand adori sa descoperi lucruri mai putin obisnuite. Care sunt cele mai bune idei atunci cand vine vorba despre o excursie in desert?

Joshua-Tree

Joshua Tree, mai mult decat un parc national. Parcul National Joshua Tree se afla in partea de sud- est a Californiei. Acesta adaposteste doua eco-sisteme, printre care se afla si deserturile Mojave si Colorado. Aici se poate campa, se pot face excursii, escaladari, dar mai ales, se pot admira apusuri si rasarituri de soare magice. Satul Joshua Tree din zona, putin cam hippie, este un loc destul de interesant de descoperit.

2 orase aproape fantoma, Bombay Beach si Trona. Daca vrei sa te simti ca pe o alta planeta, vei adora cu siguranta aceste doua destinatii turistice. La o ora distanta de Joshua Tree se afla Bombay Beach, o veche destinatie balneara. Un loc incredibil pentru fotografii deoarece mai are o multime de vestigii ale trecutului. Trona se afla la 2 ore in sud fata de Death Valley. Orasul a fost altadata foarte prosper cand a fost detinut de catre American Trona, o intreprindere miniera care l-a abandonat mai apoi. Azi mai exista aici o activitate miniera, dar casele au fost abandonate sau incendiate.

Salvation Mountain, arta lui Dumnezeu. La o ora fata de Bombay Beach se afla Niland, un sat foarte eclectic. In acest oras se afla Salvation Mountain o opera de arta creata de catre Leonard Knight. Este vorba despre un munte din argila si pictura, un fel de ofranda adusa lui Dumnezeu.

Death Valley, cu cele mai frumoase apusuri de soare. Parcul National Death Valley se afla in California, dar si o parte in Nevada. Aici se gasesc cele mai ridicate temperaturi din lume. Vara termometrul poate sa ajunga pana la 56 de grade la umbra. Deci daca vrei sa faci cunostinta cu imensitatea si caldura desertului, aici trebuie sa ajungi. Vei gasi aici dune de nisip, vai si lacuri sarate. Aici, apusurile de soare sunt cele mai spectaculoase.