Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top cele mai frumoase lucrari street art din Europa

Operele artistilor din domeniul artei stradale au inceput de ceva ani incoace sa fie din ce in ce mai apreciate…


Operele artistilor din domeniul artei stradale au inceput de ceva ani incoace sa fie din ce in ce mai apreciate si mai valorizate. Artistii urbani au reusit sa pun la loc de cinste street-artul iar unele din operele lor sunt expuse chiar si in muzee pe langa opere mai clasice. Unde poti gasi cele mai frumoase lucrari?

malmo

Malmö, Suedia. Aici peste 40% din populatie este alcatuita din imigranti de prima sau a doua generatie. Numerosi sunt cei care au suferit din cauza problemelor cu integrarea si astfel s-au intors inspre street art pentru a-si exprima sentimentele. Doi pereti gigantici sunt pusi la dispozitia artistilor pentru a se exprima in libertate.

Łódź, Polonia. Aici poveste este mai diferita si mult mai recenta. Orasul care a vrut sa isi dinamizeze cultura a selectat mai multe spatii urbane pentru crearea de fresce. Au fost alesi artisti din lumea intreaga pentru a realiza cele mai sublime grafitti. O misiune reusita deoarece orasul este cu siguranta mult mai animat si mai colorat. In plus, atrage din ce in ce mai multi artisti din acest domeniu.

barcelona

Barcelona, Spania. Capitala spaniola este un veritabil muzeu in aer liber. Street art-ul a invadat strazile capitalei catalane si se pot gasi peste tot opere minunate, chiar si in locurile mai neasteptate. Scena street art barceloneza atrage cei mai mari artisti din acest domeniu.

Marseille, Franta. Marseille are o forma foarte autentica de arta urbana. Strazile ofera un « haos » artistic si colorat care se etaleaza pe porti, pereti sau scari.

linz

Linz, Austria. Un oras industrial istoric, Linz a apelat la street art pentru a-si reabilita fatadele uzinelor si pentru a le redeschide. De exemplu, o veche fabrica de tabac a fost redeschisa pentru a sta la dispozitia artistilor pentru expozitii si noi proiecte.

Porto, Portugalia. Porto este un alt oras in care cladirile vechi sau abandonate revin la viata datorita artei stradale. Cladirile abandonate de peste zece ani au devenit locul de joaca preferat al artistilor. Aici poti admira operele unor artisti locali si internationali. Cartierul istoric al orasului, Bario des Artes si uzinele abandonate ale orasului sunt un must see.

 

Comments

comments