Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 8 locuri incredibile din lume “sculptate” de natura

In lume exista numeroase locuri magice, incredibile, magnifice sau supra-realiste care au luat nastere datorita actiunii Mamei Natura. Un veritabil…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 19, 2016 Tags: , , , , , , , ,

In lume exista numeroase locuri magice, incredibile, magnifice sau supra-realiste care au luat nastere datorita actiunii Mamei Natura. Un veritabil spectacol pentru ochii turistilor, iata care sunt locurile incredibile din lume sculptate de natura care trebuie sa fie neaparat descoperite.

Vei ramane cu siguranta perplex, subjugat in fata unor peisaje mai mult decat magnifice sau in fata spectacolului oferit de natura.

tianzi

Muntii Tianzi, China. Este vorba despre un lant gigantic de munti care se intinde pe o suprafata de 2500 de km de la est la vest si 400 km de la  nord la sud. Miscarile tectonice recente sunt cele care au format aceste lanturi si bazine cu o panorama magica.

Grotele Han Soon Dong, Vietnam. Este considerata a fi cea mai vasta galerie subterana din lume. Dar a fost descoperita de abia in 2010. A fost « sapata » de un rau subteran de aproximativ 8 km acum 2,5 milioane de ani.

etba

Lacul Retba, Senegal. Numit si Lacul Roz, acest lac cu o culoare mai mult decat inedita are o nuanta de un roz aprins datorata unui organism microscopic care produce un pigment rosu pentru a rezista in fata concentratiei de sare.

Ghetarul Mendenhall, Alaska. Lung de 19 km, acest ghetar se afla la exact 19 km fata de orasul Juneau. Sursa sa este campul de gheata de aici si se intinde pana la lacul Mendenhall, inspre raul cu acelasi nume.

naica

Mina Naica, Mexic. Descoperita in anul 1999, Mina Naica are conditii de temperatura- 45 de grade si de umiditate- 100% foarte speciale. Contine cristale de gips care ajung pana la un diametru de 1,2 metri si la o lungime de 11,4 metri.

Vulcanul Kawah Ijen, Insula Java, Indonezia. Continand cel mai acid lac din lume, acest vulcan are particularitatea de a « scuipa » lava albastra. De ce? Din cauza combustiei de sulf din vulcan.

fiord

Fiordurile din Norvegia. Fiordurile ofera cele mai spectaculoase peisaje printre munti, casdcade sau ghetari.

Bulele de metan inghetate din Canada. In fiecare an, Lacul Abraham din Canada ofera cel mai uimitor spectacol. Bule de metan inghetate formate prin descompunerea acestei materii organice provenind din resturile de plante sau de la cadavrele animalelor ies la suprafata pentru un efect mai mult decat umitor.