Cu totii avem nevoie de electrocasnice. Fie ca vorbim despre televizoare, despre frigidere sau despre masini de spalat, acestea ne usureaza viata si ne ofera mai mult timp liber ( sau nu, in cazul televizorului). Oricum ar fi, trebuie sa fie prezente in casa noastra. Cum le achizitionezi insa? Cu siguranta gasesti o multime de articole pe internet care iti prezinta cum alegi o masina de spalat, cum alegi un televizor sau care sunt criteriile de achizitie pentru un frigider. Nu iti vom oferi un astfel de articol. Ceea ce iti vom oferi sunt 5 elemente universale de care trebuie sa tii cont, indiferent de produsul cumparat.
Producatorul. Ai putea spune ca este vorba despre un simplu nume si ca, in general, produsele sunt asemanatoare. Este un adevar valabil pentru haine sau uneori pentru produse alimentare. Nu si pentru televizoare, insa! Un producator cu buget foarte mare are sansa de a studia mai mult si de a gasi solutii inovatoare. Samsung vai fi mereu mai performant decat un producator fara un nume sonor. Evident, roata se poate intoarce, insa pentru o buna perioada de timp este bine sa cauti produsele cu nume cunoscut.
Magazinul din care cumperi. De asemenea, multi oameni considera ca magazinul din care achizitioneaza produsele nu este relevant. Acest lucru este cat se poate de gresit. Un magazin bun iti poate inlesni munca atunci cand ai probleme cu garantia, iti poate oferi o multime de reduceri si avantaje client si iti asigura suport. Asigura-te ca achizitionezi produsul dintr-un magazin care ii garanteaza integritatea pana la tine acasa si care iti place. Da, este atat de simplu: magazinul din care cumperi trebuie sa iti placa, fie ca este online sau offline.
Parerile altor clienti. Forumurile cu pareri despre produsul pe care vrei sa il cumperi sunt unul dintre cele mai bune instrumente pe care le ai la indemana.Poate ca nu te poti baza intotdeauna pe postarile si articolele laudative la adresa anumitor produse, insa cu siguranta te poti baza pe cele negative. Un client multumit de produs sunt sanse sa nu isi exprime parerea, insa un client nemultumit si-o va spune, fara doar si poate.
Consumul de energie. Diferentele de consum pot fi uriase de la produs la produs. Poate ca, in teorie, cativa kw in plus nu se simt. Ia insa in calcul ca un frigider, spre exemplu, poate sa functioneze 15-20 de ani fara probleme. Daca ajungi sa calculezi pierderile acumulate in toti acesti ani gratie unui frigider cu un consum mare, realizezi ca merita sa te uiti la acest aspect.
Zgomotul. Produsele electronice si electrocasnice fac zgomot. Este normal, pentru ca altfel nu ar functiona. Este bine ca acesta sa fie sub o anumita limita, insesizabila de catre utilizator. In caz contrar, sunt sanse sa ajunga sa te deranjeze.