Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 3 idei de weekend-uri low budget in Europa

Ce ar fi sa profiti de vara fara sa te ruinezi insa? Nu crezi ca acest lucru este posibil? Ei…

By AncaP , in Topuri din lume , at July 17, 2016 Tags: , , , , , ,

Ce ar fi sa profiti de vara fara sa te ruinezi insa? Nu crezi ca acest lucru este posibil? Ei bine, nu e chiar asa. Iata trei idei de destinatii friendly cu buzunarul tau.

portugalia

Portugalia. De ce ar trebui sa alegi aceasta destinatie? Datorita miilor si miilor de castele ale sale, plajelor cu nisip auriu, a muzicii traditionale fado si al dulcelui parfum al celebrului vinho verde. Ce poti face aici? Poti intra in ambianta autentica a cartierelor Alfama sau Bario Alto din Lisabona, poti parcurge pe jos stradutele pietonale sau pentru a descoperi frumoase comori arhitecturale din romanticul oras Porto.

Spania. O destinatie turistica de vizitat neaparat pentru orasele sale animate, pline de viata, pentru plajele sale scaldate de soare, cu un nisip fin si imaculat sau pentru comorile sale arhitecturale unice.

Ce poti face aici? La Madrid, trebuie sa contemplezi la Muzeul Prado picturile lui Goya. La Barcelona te poti plimba alaturi de locuitori pe faimoasa sa Rambla sub protectia Sagradei Familia. La Sevilla, Malaga sau Torremolinos te poti relaxa pe cele mai frumoase plaje cu nisip auriu si poti admira influentele culturale arabe din Andaluzia. La Mallorca sau Ibiza vei visa cu ochii deschisi admirand plajele.

Italia. De ce ar trebui sa alegi Spania? Pentru splendorile Antichitatii care inca sunt pastrate aici, pentru minunile Renasterii, pentru peisajele romantice dar si pentru cea mai bogata si mai variata gastronomie.

Ce poti face aici? Poti vizita Roma, un veritabil muzeu in aer liber. In doi, trebuie sa descoperi Venetia, o destinatie romantica prin excelenta. La Florenta, unde vei descoperi un numar foarte mare de opere de arta, te poti plimba din muzeu in muzeu. La Milano poti intra intr-o ambianta minunata cu o efervescenta culturala si artistica unica. La Napoli te poti pierde pe stradutele animate de aici si sa admiri peisajele magnifice ale unui golf splendid. In Sardinia, un veritabil miracol, o destinatie turistica splendida, vei putea face baie intr-o mare in nuante de smarald.

Dar Europa cu ale sale destinatii abordabile nu se limiteaza doar la Italia, Spania sau Portugalia. Mai poti alege Praga, Londra, Viena, Budapesta…