Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


4 motive pentru care trebuie sa cureti hotele de bucatarie regulat

  Mai mult de jumatate dintre incendiile care au loc in tara noastra, se isca in bucatrie. Curatarea hotei este…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at July 18, 2016

 

Mai mult de jumatate dintre incendiile care au loc in tara noastra, se isca in bucatrie. Curatarea hotei este importanta pentru a evita iscarea unu incendiu. In interiorul sistemului se aduna grasimi care sunt inflamabile. Pentru a evita neplacerile, degresarea hotei si a intregului sistem este necesar de realizat la intervale de timp regulate.

Intretinerea hotelor nu este doar un pas pentru a elimina riscul de izbucnire al unui incendiu, ci este importanta si din punct de vedere al sanatatii si al igienei.

Pentru acest lucru este necesar sa se curete hotele dar si sa curatati tubulatura.

Curatarea sistemului de ventilatie trebuie sa se faca in totalitate pentru a se evita urmatoarele neplaceri:

mirosuri neplacute

infestare cu gandaci

microbi

incendiile

In afara de curatenia propriu-zisa a hotelor si tubulatura, vor mai trebui curatate si:

filtrele hotei

curatarea ventilatorului

curatarea tuturor pieselor hotei, inox , aluminiu

Hotele din propriile voastre case se pot curata usor si de catre voi acasa. In schimb, pentru hotele restaurantelor sau cele ale cantinelor, curatarea este obligatorie de realizat de catre o firma de curatare hote. Curatarea hotelor profesionale implica mult mai multe operatiuni si diverse echipamente cu care intreg sistemul va putea fi curatat la perfectie.

Pentru hotele de acasa, cea mai buna solutie de curatare este spalarea cu detergenti degresanti care vor indeparta grasimile. Filtrele hotelor se pot curata daca se lasa la inmuiat intr-o solutie de apa si bicarbonat. Bicarbonatul actioneaza ca un foarte bun degresant si va va scuti de frecatul filtrelor pentru a indeparta murdaria. De asemenea, exista si foarte multe produse profesionale care va vor ajuta sa indepartati grasimea, de la detergenti pana la solutii de lustruire s.a.m.d.

Cat de des trebui ca hotele sa fie curatate?

Pentru hotele de acasa, este recomandat sa fie curatate cam de doua ori pe an, acest lucru poate sa depinda in functie de cat de des folositi hota. Atunci cand vine vorba despre hotele profesionale, din restaurante de exemplu, curatarea sistemului trebuie sa se faca mult mai des. Daca in restaurantul respectiv hotele sunt folosite intens sau se gatesc feluri de mancare prajite, curatarea hotelor trebuie facuta o data pe luna, sau mai des, o data la doua saptamani. Recomandarea generala este ca hotele profesionale sa fie curatate la cel putin 3 luni de zile, intotdeauna de catre o echipa de specialisti.

 

Incercati sa respectati aceste reguli, pentru a avea o bucatarie mai sigura atat din punct de vedere al igienei dar si din punctul de vedere al evitarii incendiilor. Curatarea intregului sistem este aparent un pas mic, dar care va poate tine la distanta fata de atat de multe neplaceri.

 

Comments

comments