Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


10 daunatori de care poti scapa foarte usor cu ajutorul dezinsectiei

Gandacii si insectele sunt pretutindeni si pot aparea atunci cand iti este lumea mai draga. Ca solutie pentru a scapa…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at July 22, 2016

Gandacii si insectele sunt pretutindeni si pot aparea atunci cand iti este lumea mai draga. Ca solutie pentru a scapa de problema acestor vietati, a aparut serviciul de dezinsectie.

Acest serviciu se realizeaza de catre firme de dezinsectie care folosesc metode speciale pentru a combate si a preveni aparitia lor.

Ce este dezinsectia?

Dezinsectia este un mod de distrugere a insectelor de tip parazit care se afla in mediul uman.

Principalii daunatori sunt:

 • capusele
 • puricii
 • plosnitele
 • tantarii
 • mustele
 • gandacii de bucatarie
 • moliile
 • viespile
 • furnicile
 • paianjenii

Desi poti efectua dezinsectia acasa, este indicat sa apelezi la o firma DDD pentru a scapa de problema insectelor.

Care sunt principalele cauze ale aparitiei insectelor daunatoare?

 1. Daca locul unde arunci gunoiul este neacoperit, poti atrage gandaci de bucatarie, furnici si alte vietati.
 2. In cazul in care exista spatii goale pe langa tevi, pereti sau in pardoseala, atunci daunatorii pot intra extrem de usor in locuinta ta.
 3. Mancarea lasata neacoperita, firimituri etc.
 4. Jgheaburi infundate si acoperisuri care nu au fost izolate corespunzator.

Cosmarul tuturor este aparitia gandacilor de bucatarie. Gandacii pot aparea de oriunde si iti pot invada casa, iar in scurt timp se vor inmulti infiorator. Daca te confrunti cu o infestare serioasa apeleaza la serviciul de dezinsectie al gandacilor de bucatarie.

Vulpea Ucigasa este o firma care ofera servicii de dezinsectie pentru a-ti usura munca si pentru a te scapa de “musafirii” nedoriti.

Care sunt etapele unui tratament de dezinsectie?

 1. Inspectarea spatiului infestat. In prima etapa se vor identifica daunatorii si se vor lua masuri pentru a preveni o reinfestare
 2. Ce-a de-a doua etapa este cea de aplicare a doua tratamente cu substante speciale. Aceste tratamente se fac la interval de 8-10 zile. Fiecare aplicare de substante se face in aproximativ 30 de minute. Vestea buna este ca aceste substante nu sunt daunatoare pentru oameni sau pentru animalele domestice.
 3. A treia etapa este cea de parasire a spatiului care a fost tratat cu substante. Dupa fiecare aplicare, spatiul va trebui eliberat timp de patru ore. Dupa patru ore se va aerisi incaperea respectiva in jur de 20 de minute.

De ce este important sa se faca dezinsectie?

Anumiti daunatori sunt responsabili de transmiterea unor boli grave. precum Lyme, malarie sau meningita.

Mai sunt si cauzele de natura economica. Prezenta gandacilor intr-un spatiu unde se comercializeaza sau se prepara mancare, poate alunga clientela.

Sunt anumite periode in care tratamentele de dezinsectie sunt recomandate sa fie facute. Insectele taratoare trebuie sa fie eliminate tot timpul anului. Insectele zburatoare trebuie sa fie exterminate din martie in luna noiembrie. Durata acestor perioade de dezinsectie variaza si in functie de temperaturi.