Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 locuri abandonate care iti vor da fiori

Construite de catre om, ajunse apoi la apogeu si abandonate, aceste locuri insolite azi, au fost transformate in destinatii turistice…

By AncaP , in Topuri din lume , at June 16, 2016 Tags: , , , , , ,

Construite de catre om, ajunse apoi la apogeu si abandonate, aceste locuri insolite azi, au fost transformate in destinatii turistice putin cam creepy care iti vor da fiori cu siguranta. Curiosi, amatori de senzatii tari sau de fori reci pe sira spinarii, fiti atenti.

kolman

Kolmanskop, vechea oaza a diamantului. In Namibia, acest oras a prosperat acum un secol datorita unui zacamant de diamant exploatat de catre germani. Pe vremuri, orasul avea un spital, o scoala si chiar un teatru. In zilele noastre a fost invadat de catre nisipul desertului namibian.

Parcul de distractii distrus de uraganul Katrina. Deschis in anul 2000 sub numele de Jazzland, in New Orleans, Statele Unite, acest parc de distractii a fost distrus in 2005  de catre uraganul Katrina. Parcul a fost inundat, mai multe instalatii partial distruse si abandonat mai apoi din cauza pretului mult prea ridicat pentru redeschidere.

craco

Craco, orasul fantoma de pe o stanca. In Italia, in regiunea Basilicata din partea de sud a tarii, orasul medieval Craco este instalat de mii si mii de ani pe o stanca aflata la peste 391 de metri altitudine. In anul 1963 s-a dat un ordin de evacuare din cauza riscului de prabusire.

Castelul Miranda, distrus de o ciuperca. Construit la sfarsitul secolului 19, castelul Miranda din Noisy, Belgia, a fost o resedinta de vara devenita un centru de vacanta dupa al doilea razboi mondial. Are un stil neogotic minunat cu un turn central intimidant de peste 55 de metri. Castelul a fost distrus de un incendiu si mai apoi infestat de o ciuperca, fiind abandonat in 1991.

new

Castelul exploziv din New York. Insula Pollepel, aflata in mijlocul raului Hudson are un castel cu o istorie cam ciudata. Este depozitul de armament al  unui om de afaceri care a fost abandonat din cauza unei explozii care a distrus o mare parte a constructiei.

Prypiat, umbra de la Cernobil. Este unul din cele mai celebre locuri abandonate din lume, fiind construit in special pentru cei care lucrau la centrala. Din cauza exploziei nucleare de la Cernobil, orasul a fost evacuat a doua zi si inca este o zona radioactiva

Comments

comments