Top 4 destinatii ideale pentru cei mai aventurosi

Photo of author

By AncaP

Vrei ca in urmatoarea vacanta sa calatoresti departe, pe poteci inca nebatatorite de alti turisti? Ce ar fi sa descoperi cateva destinatii turistice exceptionale care au o multime de lucruri de oferit?

munte'

Muntenegru. O tara balcanica, aflata pe malul Adriaticii, Muntenegru nu este chiar atat de populara atunci cand vine vorba despre destinatii turistice la moda. Dar aici chiar nu ai cum sa te plictisesti printre vizite ale monumentelor si descoperiri ale unor situri naturale. Canionul Tara din parcul natural de exceptie Dormitor te asteapta cu cele mai dese paduri si lacuri cu ape cristaline. Sau mai poti descoperi magnificul golf Kotor inconjurat de munti.

Bulgaria. Fermecatoarea vecina a Romaniei, Bulgaria te asteapta cu cele mai frumoase plaje, cu cele mai somptuoase peisaje dar si cu cele mai bogate destinatii in istorie, precum Varna sau Sofia. Dar pe langa aceseta intr-un sejur la Bulgaria trebuie sa descoperi si o natura de exceptie precum cele sapte lacuri din Rila.

iran

Iranul. Cu siguranta ca nu te asteptai la aceasta destinatie din Asia de vest. O destinatie plina de cultura cu o arhitectura magnifica,  cu gradinile paradisului si cu parcul sau istoric Chiraz. Sau cu situl sau arheologic Persepolis cu vestigiile sale de calitate. Un loc autentic, plin de farmec.

Bineinteles ca va trebui sa ajungi si prin capitala sa, Teheran, un oras foarte dinamic, o combinatie subtila dintre traditie si modernitate. Atractiile turistice must see de aici – Palatul Niavaran sau Golestan, muzeul national….Sau poti pleca foarte departe de oras pe insula Kish pentru a profita de plajele sale si diferitele atractii turistice. Iar muntii Alborz te asteapta cu cele mai frumoase peisaje.

Africa de Sud. Iata o destinatie turistica istorica marcata de unele personalitati precum Mandela. Trebuie sa descoperi minunatele sale orase precum Johannesburg sau Durban cu gradina sa cu cele mai frumoase specii tropicale. Sau mai poti descoperi Blyde River Canyon, un loc magnific, dintr-o regiune montana. Poti descoperi cele mai frumoase plaje din lume de-a lungul Oceanului Indian, pe coasta Wild Cost. Cele mai frumoase activitati de aici sunt cu siguranta raftingul sau canyoningul.