Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 8 orase subterane de descoperit

Orasele subterane de peste tot din lume ascund cel mai adesea secrete si comori inca nedescoperite inca. Labirinturi subterane, pasaje…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 20, 2016 Tags: , , , , , ,

Orasele subterane de peste tot din lume ascund cel mai adesea secrete si comori inca nedescoperite inca. Labirinturi subterane, pasaje ascunse, vechi tuneluri, spatii urbane functionale… iata cum poti descoperi lumea altfel.

cappadocia

Derinkuyu, Cappadocia, Turcia. Cappadocia din centrul Turciei poseda numai putin decat 36 de orase subterane. Cu o profunzime de aproximativ 85 de metri, Derinkuyu este cel mai ascuns din toate. Descoperit in anul 1963, reteaua subterana de tuneluri si incaperi include toate institutiile ce se pot gasi intr-un oras clasic.

Shanghai Tunnels, Portland, Statele Unite. Portland are propriul sau oras subteran, denumit Portland Underground. Acesta retea complexa era mai demult compusa din tuneluri care legau orasul vechi de centrul orasului.

edin

Edinburgh Vaults, Edinburgh, Regatul Unit. Sub strazile capitalei scotiene se afla o lume sumbra si umeda fondata in secolul 18. Vei putea patrunde astfel in « maruntaiele » celebrului oras si sa afli sordidele povesti cu fantome spuse de ghizi.

Dixia Cheng, Pekin, China. Orasul subteran din Pekin, China, a fost construit pe post de adapost in caz de invazii, bombardamente sau atacuri nucleare in anii ’70. Reteaua de tuneluri mai este denumita si Marele Zid Chinezesc.

setenil

Setnil de Las Bodegas, Spania. Fata de celelalte orase subterane din lista, orasul Setenil este un satuc din partea de sud a Spaniei care nu este o destinatie subterana in sine ci una care se afla la adapost sub o stanca imensa. Casele sunt construite sub si in stanca, avand un scop practic- sa protejeze de caldura vara si de frig iarna.

Pilsen, cu Subteranul sau istoric. Orasul Pilsen din partea de vest a Cehiei, adaposteste ceea ce se numeste Subteranul Istoric, un labirint de 20 de km format din culoare, pivnite si puturi construite sub stradutele orasului in secolul 14. Se spune chiar ca o comoara este ascunsa aici…

image

 

Montreal, cea mai mare retea subterana. Un veritabil oras din subsol, orasul Montreal din subteran are peste o mie de buticuri si numeroase situri de vizitat. Un oras care s-a nascut din ideea de ameliora circulatia de aici.

Coober Peddy, primul oras subteran din lume. In Australia, in Cobber Pedy, toti locuitorii traiesc la subsol si toate structurile au fost astfel gandite pentru a le oferi tot confortul necesar.

 

 

 

Comments

comments