Monday, April 19, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 8 destinatii record din lume

In acest articol, de aceasta data, iti propunem sa faci un tur al lumii putin mai neobisnuit. De la obscuritate…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 22, 2016 Tags: , , , , , , ,

In acest articol, de aceasta data, iti propunem sa faci un tur al lumii putin mai neobisnuit. De la obscuritate pana la profunzimile oceanului, de la cele mai inalte varfuri din lume pana la cele mai indepartate locuri din lume… iata care sunt destinatiile record din lume.

baikal

Cel mai adanc lac din lume- Lacul Baikal. Acest lac din Siberia nu numai ca este cel mai adanc din lume dar este si cea mai mare rezervatie de apa dulce de pe planeta.

Cel mai inalt munte- Muntele Everest. Everest este cel mai inalt munte din lume, recunoscut oficial in lumea intreaga. Dar nu mai este daca incepem masuratorile de la nivelul marii…

vulcan

Cel mai inalt munte de la baza la varf- Muntele Mauna Kea. Mauna Kea este un vulcan adormit din Satele Unite de pe Insula Hawaii. are aproape un million de ani si este la doilea cel mai vechi vulcan de pe insula, insula avand cinci vulcani majori. Masurat de la baza sa oceanica, depaseste Everestul.

Punctul cel mai indepartat de centrul pamantului- Muntele Chimbozazo. Sintagma de « acoperisul lumii » desemneaza muntele Everest. Si totusi, cel mai indepartat loc de centrul pamantului este Muntele Chimbozazo, un vulcan ecuatorian care ajunge pana la 6268 de metri fata de nivelul marii.

mRIANE

Cel mai profund loc din lume- Groapa Marianelor. Groapa Marianelor este cea mai profunda fosa oceanica din lume. Este si cel mai profund loc din scoarta terestra. Se afla in partea de nord-vest a Oceanului Pacific si in partea de est a Insulelor Mariane. O groapa care ar putea sa inghita foarte usor Muntele Everest.

Cea mai inalta cascada- Angel Falls. O cascada din Venezuela care este atat de inalta- 979 de metri incat apa se evapora inainte de a ajunge la sol.

ata

Cel mai uscat loc din lume- Desertul Atacama. Exista un punct in mijlocul Desertului Atacama din Chile unde aversele nu au fost niciodata inregistrate. Oamenii de stiinta numesc acest loc desertul absolut.

Cel mai izolat loc din lume locuit- Tristan da Cunha. Aflat la mii si mii de kilometri atat de Africa de Sud cat si de America de Sud, acest mic arhipelag are o populatie de doar 271 de persoane. Posta ajunge aici de doar cateva ori pe an.

Comments

comments