Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai mitice insule grecesti

Ai auzit pana acum de Spetses, de Ithaka, de Patmos, de Ios sau de Sifnos? Fac parte din cele mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 9, 2016 Tags: , , , , , , ,

Ai auzit pana acum de Spetses, de Ithaka, de Patmos, de Ios sau de Sifnos? Fac parte din cele mai mitice insule grecesti, insule care trebuie neaparat descoperite. Grecia nu inseamna doar Creta! In Grecia exista chiar cate o insula pentru toate gusturile.

itaca

Ithaka. Insula lui Ulysse este o insula mica, o insula care te asteapta cu o mare calme, cu o multime de golfulete, perfecte, cu locuri pentru a face baie ideale, cu satucuri pitoresti, grote, plaje de nisip alb si o plaja de un verde smarald.

Kefalonia. Insula Minunilor, este o insula frumoasa,mare si incredibil de variata. Te asteapta cu activitati nautice, culturale, cu excursii, cu o mare calma si cristalina, piscini minunate, dar si plaje si peisaje magnifice.

spetses

Spetses. Cea mai aristocrata insula din Grecia are un climat bland o multime de activitati pentru toate gusturile precum canotaj, pescuit, scufundari, cu restaurante si buticuri minunate.

Santorini. Aici te asteapta restaurante fabuloase cu specialitati locale specifice insulei, cu alimente si specialitati delicioase datorate pamantului vulcanic magic de aici. Sunt propuse multe activitati pentru aventurieri si sportivi.

ski

Skiathos. Cele mai bune plaje din Grecia aici sunt. Ca si cum cele mai bune conditii si cele mai bune plaje din Maldive, Koh Samui sau Caraibe ar fi fost reunite aici- nisip auriu moale, pietricele albe, o apa calduta de un albastru profund, o faleza marginita de pini si de stanci in forme spctaculoase…

Patmos. Cea mai mitica insula din Grecia are o manastire maiestuoasa si grandioasa care domina intreg locul. Nu este doar un mare loc erudit, dar ci si un loc de cult pentru crestinii occidentali si orientali care vin aici din toate colturile lumii. Frumoasele plaje de nisip si casutele pitoresti din Chora, satul sub manastire, cu stradutele sale pavate si frumoasa sa arhitectura sunt un must see.

kufonisia-49

Koufonisia. Cele mai mici si mai frumoase plaje de nisip alb,faleze uimitoare in nuante de rosu, lagune albastre luminoase, grote marine… o atmosfera autentica minunata departe de turismul de masa.

Mykonos. Daca vrei sa aungi intr-o insula glamour si plina de stil, in Mykonos trebuie sa te cazezi. Aici te asteapta cele mai frumoase buticuri, cluburi, restaurante si baruri, plaje cu majordomi si jetset…