Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 7 cele mai frumoase stadioane din Europa

Stadioanele sunt cel mai adesea cele mai magnifice arene care ne seduc si ne incanta de fiecare data cu arhitectura…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 26, 2016 Tags: , , , , ,

Stadioanele sunt cel mai adesea cele mai magnifice arene care ne seduc si ne incanta de fiecare data cu arhitectura lor si culorile lor magnifice. Un loc dedicat sportului si muzicii, stadionul a devenit de ceva vreme un loc esential in care arhitectii isi pun imaginatia la joaca. Scopul lor? Sa ne lase cu gura cascata si sa adaposteasca un numar cat mai mare de persoane in acelasi timp.

camp-nou-barcelona-1680x1050

Stade de France din St. Denis. Unul din cele mai frumoase stadioane din Europa a fost inaugurat in 1998. Aici se pot organiza competitii sportive dar si concerte foarte importante. Are o forma eliptica si este dominat de un disc cu aceeasi forma.

Stadionul Velodrome din Marseille. Inaugurat in anul 1937, acest stadion a trecut prin schimbari foarte mari pana in 2014. Un stadion celebru datorita tribunei sale Jean Bouin care seduce prin impozantul sau acoperis ondulat care se poate repera de departe.

Camp Nou, Barcelona. Camp Nou din Barcelona si-a deschis portile in anul 1957. Este un stadion major din Spania care poate primi pana la 99 354 de spectatori.

Allianz Arena din Munchen. Deschis in 30 mai 2005, Allianz Arena are o constructie originala, fiind unul din cele mai frumoase stadioane din Europa datorita formei sale specifice ca o barca gonflabila care isi schimba culoarea permanent.

Emirates Stadium, Londra. Stadionul Emirates Stadium si-a deschis portile in 2006. Mai este numit si The Emirates, The Grove sau Arsenal Stadium. Are forma unui bol iar acoperisul de pe tribune este inclinat inspre interior. Un stadion foarte impresionant de oriunde te-ai uita.

Amsterdam ArenA. Un stadion din Tarile de Jos care a fost inaugurat in 1996. Este o cladire foarte moderna dotata cu un acoperis retractabil care poate adaposti atat meciurri de fotbal cat si alte manifestari culturale. Un stadion multifunctional cu alte cuvinte.

San Siro, Milano. Stadionul Giuseppe – Meazza, cunoscut mai bune sub numele de San Siro  a fost inaugurat in 1926 si renovat de atunci de mai multe ori. Are o structura particulara, acoperisul foarte lat iar tribunele sunt foarte aproape de teren.

 

Comments

comments