Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 6 peisaje demne de o alta planeta

Vrei sa faci un tur al sistemului solar fara sa parasesti planeta? Decoleaza imediat in cele 6 peisaje fantastice din…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 18, 2016 Tags: , , , , , ,

Vrei sa faci un tur al sistemului solar fara sa parasesti planeta? Decoleaza imediat in cele 6 peisaje fantastice din cele mai frumoase destinatii turistice care par venite de pe o alta planeta.

wadi

Wadi Rum, Iordania. Un peisaj care seamana foarte mult cu cel de pe planeta Marte si care a servit pe post de decor pentru unele scene din filmul The Martian. Dar peisajul se afla in Iordania, in valea nisipoasa Wadi Rum, fiind o intindere desertica presarata cu cele mai inedite canioane, faleze, bolte naturale si pesteri cu nuante care oscileaza intre negru, rosu si galben.

Salar D’Uyuni, Bolivia. Un desert de sare cat vezi cu ochii care se afla la 3650 metri altitudine. Se afla in Bolivia si a luat nastere in urma secarii unui lac preistoric. Avand o suprafata de 10582 kimometri patrati, este cea mai mare intindere de sare din lume.

 richat

Structura Richat, Sahara Mauritana. Supranumita si « Ochiul Saharei », structura Richat ocupa un spatiu circular cu un diametru de 50 de km in mijlocul celui mai frumos desert, in Mauritania. Existenta sa a fost descoperita in anul 1960 datorita observatiilor din spatiu.

Parcul Geologic Zhangye Danxia, China. Aceste valuri stancoase din gresie rosie chiar exista pe pamant. Este vorba despre Muntii Zhangye Danxia din China din provincia Gansu, China. Timp de milioane si milioane de ani straturi de sedimente s-au depus aici apoi fenomenul de eroziune a cauzat aparitia unor « gauri » in stanci. Acesti munti adapostesc in jur de 400 de specii de flora si de fauna, unele dintre ele foarte rare si pe cale de disparitie.

alb

Desertul alb din Egipt. Aflat intre oaza Baharya si Farafara, desertul  alb face parte din desertul libian, din partea de vest a Egiptului. Numele sau se datoreaza culoarii calcarului din care sunt constituite rocile si nisipul de aici.

Grota albastra din Capri. O lume albastra in intregime ca si in Avatar? Se afla in Capri, pe malul de nord-vest, in Italia, in Grota Albastra. O pestera al carei nume vine de la reflexiile luminoase de albastru cobalt care se joaca pe peretii sai si pe bazinul sau cu apa. Efecte incredibile pe care trebuie sa le descoperi.

Comments

comments