Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 5 avantaje ale hidroizolatiilor cu membrane bituminoase

Infiltratiile de apa pot fi probleme destul de neplacute pentru cei care stau la bloc si nu numai. Ploaia, ninsoarea…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at May 7, 2016

Infiltratiile de apa pot fi probleme destul de neplacute pentru cei care stau la bloc si nu numai. Ploaia, ninsoarea si umezeala excesiva din aer pot duce la probleme in ceea ce priveste structura blocului. Din acest motiv, este bine sa te asiguri ca hidroizolatia este de cea mai buna calitate. Termoizolatii Conduraru recomanda hidrolatiile cu membrane bituminoase, iar motivele sunt unele foarte convingatoare.

Iata, asadar, 5 avantaje majore ale hidroizolatiilor bituminoase:

  • Pretul relativ scazut. Nu vei cheltui o suma foarte mare de bani pentru a-ti izola casa cu o solutie bituminoasa. Practic, oricine poate sa opteze pentru o astfel de solutie.
  • Montarea usoara. Montarea unei hidroizolatii bitunminoase se face si ea cu foarte mare usurinta. Intr-o zi, intregul proces de izolare poate sa fie gata.
  •  Rezistenta la foarte multi factori. Hidroizolatia bituminoasa este rezistenta la agenti chimici, este rezistenta la cald, la frig si la rupere. Atunci cand temperaturile sunt scazute, flexibiltiatea bitumului este foarte mare iar rezistenta in timp este si ea de luat in calcul.
  • Aderenta foarte mare la lipire.
  • Gama mare de produse compatibile. Bitumul este compatibil cu foarte multe materiale de constructii, ceea ce il face extrem de flexibil.

Ce sunt, mai exact, hidroizolatiile bituminoase?

Sunt hidroizolatii realizate din bitum, un material folosit de multa vreme pentru izolarea acoperisurilor. De-a lungul timpului, proprietatile sale au devenit din ce in ce mai bune iar constructorii au gasit solutii pentru a-l face rezistent in foarte multe situatii. Astfel, o hidroizolatie bituminoasa este foarte stabila in timp, si poate sa faca fata oricarei solicitarii.

Exista mai multe tipuri de produse bituminoase, incepand cu benzile ed bitum is continuand cu emulsiile, suspensiile, chiturile bituminoase, asfalturile naturale sau materialele de bitum in suluri.

Indiferent de solutia pe care o alegi, aceasta poate sa vina in mai multe variante. Se poate opta pentru bitum oxidat, obtinut din cel natural printr-un procedeu de oxidare sau se poate opta pentru bitum aditivat. Acesta se obtine din bitum oxidat la care se adauga mai multi polimeri care ii cresc rezistenta.

Per total, ceea ce este de retinut este faptul ca bitumul este o solutie excelenta pentru hidroizolatii.

 

Comments

comments