Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Topul tarilor minuscule dar superbe

Marimea nu conteaza. Stau drept marturie aceste tari minuscule dar superbe pe care le-am adunat in acest top. Unele din…

By AncaP , in Topuri din lume , at April 24, 2016 Tags: , , , ,

Marimea nu conteaza. Stau drept marturie aceste tari minuscule dar superbe pe care le-am adunat in acest top. Unele din ele sunt vizitate doar de colectionarii de vize. Insule indepartate, aceste tari, mai mult sau mai putin bogate, iti vor incanta cu siguranta privirea.

monaco

Monaco, 1.95 km²

Principatul Monaco a luat nastere in anul 1297 dupa ce fortareata sa, care inca domina sectorul, a fost alipita de François Grimaldi unei factiuni italiene rivale. Celebrul stat independent de 195 de hectare, situat pe o portiune stramta de coasta insa extrem de pitoreasca, este de mai multa vreme deja refugiul fiscal al bogatilor si celebrilor. Actrita Grace Kelly, sotia printului Rainier se odihneste in catedrala situata in inima orasului vechi.

grenade

Grenada, 344 km²

Aceasta masa terestra ovala, supranumita Insula Condimentelor datorita faptului ca este principala exportatoare de macis si nucsoara din lume, adaposteste cele mai spectaculoase peisaje din Caraibe. Faleze vulcanice maiestuoase, campii joase…totul in mijlocul unei luxuriante paduri tropicale. La origini, Grenada este un crater.

malte

Malta, 316 km²

Imposibil sa sustii faptul ca la Malta nu este nimic de facut. Aceasta minuscula insula de calcar organizeaza un numar fenomenal de festivaluri de-a lungul intregului an, vara in special. Mediterranean Food Festival, Malta Fireworks Festival, fara sa uitam festivalul de jazz si, cireasa pe tort, o manifestatie de doua zile care le permite publicului sa selectioneze reprezentantul national in cadrul concursului Eurovision.

san-marin

San Marino, 61 km²

San Marino este de fapt o enclava situata in partea de nord-est a peninsulei Italice. San Marino se bucura de un climat mediteranean, cu veri calduroase si ierni blande, un mediu perfect pentru toti cei care vor sa descopere ce are aceasta tara minuscula de oferit. Coline argiloase, varfuri calcaroase, muntele Titano…

maldive

Maldive, 298 km²

La Maldive, oceanul le ofera vizitatorilor o experienta bogata. Croaziere in crepuscul sunt propuse pe toate cele 200 de insule locuite. Pregateste-te sa inoti alaturi de delfini. O alta activitate propusa este pescuitul pe timp de noapte.

Comments

comments