Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai enigmatice locuri din lume

In lumea intreaga exista si mereu vor exista locuri cu o importanta deosebita de-a lungul istoriei. Destinatii ideale pentru cei…

By AncaP , in Topuri din lume , at April 26, 2016 Tags: , , ,

In lumea intreaga exista si mereu vor exista locuri cu o importanta deosebita de-a lungul istoriei. Destinatii ideale pentru cei carora le place sa exploreze lumea de-a lungul si de-a latul. Pentru acestia, am decis sa intocmim un top cu cele mai enigmatice locuri din lume.

hima

Himalaya, Nepal

Este cunoscut sub numele de Yeti sau Omul Zapezilor. In jurul acestui urias, pe jumatate om, pe jumatate maimuta, circula o multime de legende. Pozele facute in 1951 de catre Eric Shipton au facut senzatie. In Pokhara, Nepal, exista chiar si un muzeu consacrat acestei creaturi misterioase, International Mountain Museum.

moai

Insula Pastelui, Chile

Aceasta mica piatra pierduta intr-un ocean imens atrage o multime de turisti. Marile statui din piatra cunoscute sub numele de moai sunt cunoscute in lumea intreaga insa nimeni nu stie cum au ajuns acestea in acest loc.

f62e173c355c6993062890ba27bb1be4

Yonaguni-Jima, Japonia

Insula locuita, situata in partea de vest a Japoniei (cea mai apropiata de Taiwan), Yonaguni-Jima apare pe harta enigmelor din 1985, cand un grup de scafandri au descoperit ceea ce par niste ruine submarine: pereti netezi, unghiuri drepte, linii drepte. Majoritatea cercetatorilor au ajuns la concluzia ca este vorba despre o Atlantida japoneza. Insa, 30 de ani mai tarziu, misterul nu a fost inca elucidat: este vorba despre o constructie facuta de mana omului, de un oras-fantoma sau de un fenomen natural?

n1_6

Nazca, Peru

Iata un sit arheologic unic in genul sau: o pasare colibri, o maimuta, un paianjen si alte figuri uriase, toate desenate in urma cu 2000 de ani in plin desert peruvian si invizibile din avion. Cum au reusit oamenii din poporul nazca sa faca acest lucru?

rsz_stonehenge

Stonehenge, Anglia

Loc preistoric, situandu-se in topul celor mai remarcabile locuri din lume, Stonehenge, cu structurile sale circulare megalitice atrage o multime de vizitatori an de an, poeti si filozofi de mai bine de 5000 de ani. Locul poseda o aura onirica si legendara. Numeroase teorii au incercat sa determine functia acestui monument, de la lacas de cult la calendar astronomic gigant.