Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top lucruri inedite despre Audi

Audi AG sau Audi, este un brand nemtesc cunoscut pentru piese auto Audi de cea mai buna calitate, pentru modele…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at April 1, 2016

Audi AG sau Audi, este un brand nemtesc cunoscut pentru piese auto Audi de cea mai buna calitate, pentru modele deosebite și pentru faptul ca se situeaza intr-un top 3 al celor mai mari producatori de automobile de lux din intreaga lume. Cu sediul in Ingolstadt, Bavaria, Audi este detinut ( si probabil ca este un lucru putin stiut ) de catre Volkswagen.

Cifrele producatorului din Germania sunt deosebit de mari. Doar in 2010, acesta a vandut 1.09 milioane de masini si de atunci, in fuecare an, numerele au continuat sa creasca.

Pe langa Germania, Audi mai este produs si in Gyor, Bratislava, Changchun, Bruxelles si Auragabad.

Istoria Audi

Audi a fost infiintat de catre August Horch. Initial, numele firmei a fost Horch, insa nu a putut fi folosit multa vreme, dearece August Horch a fost dat in judecata de catre fosti parteneri de afaceri pentru incalcarea drepturilor de autor.

Ideea de Audi a venit de la fiul sau de 10 ani, care studia Latina si care a realizat ca in limba latina, Horch se traduce prin audiatur, adica a asculta.

Este adevarat ca astazi exista conceptia ca Audi ar fi o abreviere de la Auto union Deutschland Ingolstadt, insa acest lucru nu este adevarat.

Primul Audi este fabricat in anul 1910, cu un motor cu 4 cilindri. Succesul masinilor a adus alte productii, din ce in ce mai bune.

In anul 1932, marea criza economica face ca Audi, DKW, HORCH si Wanderer sa se uneasca sub semnul celor 4 inele cunoscute astazi si sub denumirea de Auto Union.

Din 1958, Auto Union a fost achizitionat de catre Volkswagen, care a revenit la marca Audi. De atunci, istoria poarta un aer foarte prezent si Audi a reusit sa creasca foarte mult, lansand modele care mai de care mai interesante si intrand pe piata producatorilor de lux.

Astazi, brandul Audi poate fi descoperit la cei mai mari colectionari de masini si desi are un cost ridicat, este unul dintre cele mai apreciate branduri ale lumii.

Comments

comments