Topul minunilor submarine din intreaga lume

Photo of author

By AncaP

Exista in lumea intreaga o multime de minuni de descoperit. O adevarata placere pentru turisti si pentru persoanele mai curioase din fire. Exista astfel de minuni si la cativa metri sub nivelul marii. Locuri minunate si nebanuite se ascund in adancurile marii. Epave, orase inghitite, manifestari naturale…fa-ti bagajul, ia-ti costumul de scafandru si urca in avion pentru a le descoperi.

marea

Marea bariera de corali, Australia

Cu siguranta una din cele mai cunoscute minuni marine, Marea Bariera de Corali este cel mai mare specimen de pe Pamant. O poti gasi pe coasta de Nord a Australiei si o poti admira din spatiu datorita celor 2300 de kilometri lungime.

heracleion-egypte-ville-angloutie

Heracleion, Egipt

Celebrul oras Heracleion din Egipt a fost regasit in anii 2000, inghitit, in apropiere de Alexandria, Egipt. Descoperiri majore au fost facute in acest oras: statui si palatul Cleopatrei.

lac-baikal-glace-russie

Lacul Baikal, Rusia

De ce am inclus lacul Baikal in acest top ? Lacul adaposteste o multime de minuni in adancimea sa. Cu o vechime de 25 de milioane de ani, acesta contine numai putin de 1700 de specii de animale si vegetale.

shi-cheng-cite-lions-ville-engloutie-chine

Orasul Leilor, Shi Cheng, China

Shi Cheng sau Orasul Leilor a fost inghitit de ape in 1959. Turistii au posibilitatea de a se scufunda in acest loc si de a-i descoperi minunile arhitecturale.

mer-morte-plongee-jordanie

Marea Moarta, Iordania

Marea Moarta este reputata pentru faptul ca adaposteste o mare cantitate de sare, de noua ori mai multa decat in orice alta mare.

yonaguni-japon

Structura submarina Yonaguni, Japonia

In 1995, blocuri de piatra au fost descoperite in apropierea coastelor Yonaguni din Japonia. Blocuri de piatra care ne duc cu gandul la un oras inghitit de ape. Oamenii de stiinta estimeaza ca aceasta formatiune stancoasa este de fapt consecinta unei miscari a placilor tectonice. Cine are dreptate? Pentru moment este imposibil de stabilit acest lucru.

mauna-kea-hawai-volcan

Mauna Kea, Hawaii

Mauna Kea, un vuclan situat pe insula Hawaii masoara peste 10 kilometri inaltime daca plecam de la baza acestuia, situata sub mare. Prin urmare, cel mai inalt munte din lume.