Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Topul minunilor din lume care nu figureaza in clasamentul oficial

Le-am putea denumi cele sapte minuni ale lumii mai putin cunoscute…edificii remarcabile atat din punct de vedere istoric cat si…

By AncaP , in Interesant Topuri din lume , at March 15, 2016 Tags: , , , ,

Le-am putea denumi cele sapte minuni ale lumii mai putin cunoscute…edificii remarcabile atat din punct de vedere istoric cat si din punct de vedere arhitectural.

temple-angkor-vat

7. Templul Angkor Wat, Cambodgia

Angkor este un sit arheologic din Cambodgia compus dintr-un ansamblu de ruine si de amenajari hidraulice. Angkor Wat este unul din cel mai mari templuri din acest complex dar si cel mai bine pastrat.

fort-derawar-pakistan

6. Fortul Derawar, Pakistan

Fortul Derawar este situat in mijlocul desertului din Pakistan. O fortareata uriasa care masoara 30m inaltime si se intinde pe o distanta importanta (cu o circumferinta de 1500m). Pentru a ajunge aici ai nevoie de o autorizatie speciala.

stonehenge-angleterre

5. Stonehenge, Anglia

Stonehenge este un monument constituit din mai multe pietre de mari dimensiuni. A fost construit de Om in perioada in care acesta nu dispunea nici de ciment, nici de mortar pentru a face structura sa tina. Originalitatea sa vine din faptul ca pietrele constituie o serie de forme mari, circulare.

temple-borobudur

4. Templul Borobudur, Indonezia

Templul Borobudur este o constructie religioasa, situata in centrul insulei Java din Indonezia. Un sanctuar si un loc de pelerinaj pentru budisti. Vazut din cer, structura geometrica seamana cu un gigant mandala.

Djenné_Moschee

3. Moscheea Djenne, Mali

Moscheea Djenne este situata in partea centrala din Mali. Reprezinta cel mai mare monument din lume din teracota. An de an, locuitorii sunt nevoiti sa il protejeze cu argila deoarece ezonul ploilor ameninta cladirea de fiecare data.

chand-baori-puit-degres

2. Chand Baori, India

Chand Baori reprezinta un put construit din motive religioase: apa este acumulata in aceasta sursa pentru efectuarea bailor ritualice.

ile-de-paques

1. Insula Pastelui, Chilei

Insula Pastelui este izolata in sud-estul oceanului Pacific. Este cunoscuta in special pentru moai, statuile monumentale extrem de impresionante.

Comments

comments