Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai frumoase piete din Vietnam

O vacanta in Vietnam iti va oferi ocazia sa descoperi numeroasele piete. Fie ca este vorba de pietele din marile…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 28, 2016 Tags: , , , , , ,

O vacanta in Vietnam iti va oferi ocazia sa descoperi numeroasele piete. Fie ca este vorba de pietele din marile orase, din sate sau pietele flotante din delta Mekong, piete alimentare, piete de suveniruri, piete de flori…atatea ocazii de a descoperi cultura si diversitatea unei tari superbe. Iata un top al celor mai frumoase piete din Vietnam.

shutterstock_255432898_opt

Sa Pa: pentru a descoperi etnia H’mong

La Sa Pa, situata in muntii din nordul tarii, piata centrala le permite vizitatorilor sa observe viata locala printre numeroasele standuri de fructe si legume. Vei intalni aici femeile din etnia H’mong care ofera spre vanzare articole fabricate din tesuturile lor indigo precum si bijuterii artizanale.

shutterstock_154814126

Bac Ha: piata etniilor din nord

La Bac Ha, situat in partea de nord a tarii, se organizeaza in fiecare Duminica o piata colorata in care se reunesc diferitele etnii din regiune. Locul ideal pentru a descoperi toate tinutele traditionale locale.

bac ha

Hanoi: piata Dong Xuan

Sosind in capitala Hanoi, o vizita la piata Dong Xuan  te va scufunda cu siguranta in atmosfera de vis a tarii. La Dong Xuan se gasesc de toate: fructe si legume, pesti, condimente, tesuturi.

dong ha

Hue: piata Dong Ba, cea mai mare piata din centrul Vietnamului

La Hue, fostul oras imperial din centrul tarii vei descoperi o imensa piata acoperita, Dong Ba, situata in cartierul chinezesc. Ideal ar fi sa vii in aceasta piata dis de dimineata pentru a te rataci in voie pe strazile inguste.

dong

Cai Rang : piata plutitoare din Delta Mekong

In delta Mekong, aceasta piata situata in apropiere de Can Tho este cea mai mare si cea mai reputata din regiune. In piata se vand in special fructe si legume. Vanzatorii isi fac aparitia in piata dis de dimineata pentru a-si vinde produsele proaspete. Vizitatorii vin aici pentru a profita de animatie si pentru a admira micile ambarcatiuni ale cumparatorilor apropiindu-se de vapoarele mari incarcate cu pepene rosu, ananas, fructul dragonului si multe altele, in functie de sezon.

Mercado_flotante_Can_Tho

Vino si tu si descopera acest spectacol magic din pietele din Vietnam.

Comments

comments