Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai frumoase muzee din Amsterdam

Rijksmuseum Rijksmuseum este unul din cele mai cunoscute si mai frumoase muzee din capitala olandeza. Adaposteste numai putin de 80…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 22, 2016 Tags: , , , , , ,

rijksmuseum-amsterdam

Rijksmuseum

Rijksmuseum este unul din cele mai cunoscute si mai frumoase muzee din capitala olandeza. Adaposteste numai putin de 80 de Sali. In cadrul muzeului turistii au posibilitatea de a descoperi adevarata pictura a laptaresei lui Johannes Vermeer.

muzeul-van-gogh-amsterdam

Muzeul Van Gogh

La fel ca Rijksmuseum, muzeul Van Gogh este situat in piata cunoscuta sub numele de Museumplein. Aceasta cladire moderna pune in valoare cea mai mare colectie din lume a acestui artist olandez cunoscut in lumea intreaga. Oportunitatea ideala de a descoperi toate perioadele si tendintele care l-au influentat pe artist.

sted

Muzeul Stedeljik

Acest muzeu al designului si artei contemporane este si el situat in piata de care vorbeam mai sus. In cei 10 000m² de expozitii, muzeul ofera o panorama a evolutiei designului din secolul 19 pana in zilele noastre. Turistii pot admira numeroase expozitii temporare.

casa l

Casa lui Rembrandt

Daca ai admirat picturile lui Rembrandt in cadrul Rijksmuseum ce ai zice daca ai descoperi o mica parte din viata acestuia? Vechea sa casa a fost restaurata in intregime si actualmente ii prezinta operele.

anne

Casa lui Anne Frank

Anne Frank…cine n-a auzit de povestea trista a acestei femei greu incercata de soarta ? Turistii au posibilitatea de a descoperi casa in care a locuit aceasta, ascunsa impreuna cu familia sa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta expozitie sta drept martora persecutiei evreilor din timpul razboiului.

Joods_historisch_museum

Muzeul istoric evreiesc

Muzeul istoric evreiesc – Joods Historisch Museum – este urmarea logica a vizitei casei Annei Frank in special daca esti interesat de aceasta perioada deosebit de dificila din istorie. Instalat in patru foste sinagogi din cartierul evreiesc, muzeul traseaza trecutul si prezentul iudaismului.

 

Comments

comments