Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 locuri din lume aproape ireale

Fenomene naturale uimitoare au loc aproape in toata lumea. Rezulta formarea de peisaje, mai mult sau mai putin vechi care…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 20, 2016 Tags: , , , , , ,

Fenomene naturale uimitoare au loc aproape in toata lumea. Rezulta formarea de peisaje, mai mult sau mai putin vechi care iti vor taia respiratia. Descopera citind acest articol care sunt locurile uimitoare din lume, care par iesite din poveste.

lady

Wai-O- Tapu Geothermal Wonderland. Aflat in centrul insulei, Wai-O- Tapu Geothermal Wonderland este cel mai uimitor parc geotermal. Vedeta incontestabila a acestui loc este fara indoiala “Lady Knox” , un gheizer care proiecteaza apa la peste 20 de metri inaltime.

Lacul sarat Natron. Lacul Natron este un lac sarat din partea de nord a Tanzaniei cu ape pline de micro-organisme, responsabile cu culoare sa de un rosu viu.

 dana

Depresiunea Danakil. Cu o suprafata de 4000 km 2, depresiunea Danakil se afla sub nivelul marii pana la minus 155 de metri. Se intinde intre Etiopia, Eritreea si Djibouti si extremitatea de nord-vest a Somaliei. Este inconjurata de munti si de faleze care ajung pana la 4000 de metri altitudine.

Parcul Natural des Lagunas de La Mata – Torrevieja. Este vorba despre doua lagune in principal, Laguna Salinas de Torrevieja si Salinas de la Mata cu ape de un roz caracteristic. Lagunele sunt interconectate si aici se exploateaza sarea.

riziere

Plantatiile de orez din Yuanyang, China. O plantatie care se intinde pe o suprafata foarte vasta in partea de sud a raului Rosu cu peste 11300 de hectare. Pantele unde se afla orezul variaza de la 15 la 17 grade. Astfel ca o riziera poate sa aiba peste 300 de terase.

Lacul in forma de semiluna din China. Este o adevarat minune. Se afla la aproximativ 6 km in sud fata de orasul Dunhuang si exista de peste 2000 de ani. O minune deoarece a supravietuit in mijlocul desertului atatia ani.

vermillon

Vermilion Cliffs National Monument. Aici se afla o multime de peisaje minunate, printre care si The Wave cu linii aproape perfecte.

Structura Richat. Supranumita si « ochiul Africii », este o structura geologica din Desertul Sahara, considerata a fi mult timp o enigma cu un diametru de 50 de km. Se pare insa ca este vorba despre o forma foarte rara de vulcanism gigantic.

Comments

comments