Sunday, April 5, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top 8 destinatii unde te poti intalni cu vampiri

Esti pasionat de legendele cu vampiri? Esti de parere ca exista cu adevarat? Urmaresti cu interes serialele cu vampiri? Iata…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 1, 2016 Tags: , , , , , , ,

Esti pasionat de legendele cu vampiri? Esti de parere ca exista cu adevarat? Urmaresti cu interes serialele cu vampiri? Iata un top al destinatiilor unde te poti « intalni » cu ei.

new

Vampirii si mlastina. Legendele cu vampiri din New Orleans, din Statul Louisiana sunt atat reale cat si fictive. De la cazul contelui St. Germain, din anii 1880 se pare ca au locuit aici o multime de creaturi cu puteri divine si cu o longevitate iesita din comun. O legnda hranita si de saga cu vampiri  scrisa de Anne Rice.

Sighisoara, orasul natal al lui Dracula. Acest oras medieval din Transilvania este locul unde s-a nascut Vlad Tepes. Domnitorul celebru supranumit si Dracula sta la originea personajului legendar din cartea lui Bram Stoker.

bran

Castelul lui Dracula. In secolul XV, Vlad Tepes a fost luat prizonier de catre turci intr-un turn rotund din castelul Bran. Un castel din inima Carpatilor, un monument national care apartine familiei Habsburgilor unde trebuie sa vizitezi sala Bram Stoker pentru a descoperi istoria si legendele din jurul lui Vlad Tepes. Poti petrece chiar o noapte in turnul rotund.

Forks, leaganul celebrului Twilight. Aflat in Comitatul Clallam din Statul Washington, oraselul Forks nu este o destinatie iubita doar de cei care practica pescuitul. De la aparitia filmului Twilight, Fork, leaganul fictiv al vampirilor a deventit foarte popular.

liptov

Regiunea Liptov din Slovacia. Cine ar fi crezut ca acest loc linistit din Slovacia sta la originea primului caz de vampirism stabilit? In acest sat, aflat pe vremuri in Regatul Ungariei, primul caz studiat de vampirism a avut loc in anul 1718. Din pacate nu foarte multe informatii sunt disponibile…

Pe urmele lui Bram Soker in Dublin. Cartierul Clontarf din partea de nord a capitalei irlandeze este locul de nastere al lui Bram Soker, adica al scriitorului care a creat mitul lui Dracula. Castelul de aici este un edificiu din secolul XIX transformat in cel mai modern loc unde se celebreaza Halloween.

 glamis

Legenda vampirilor din Scotia. Castelul Glamis, unul din cele mai frumoase din Scotia este leaganul unor legende teribile. Cea mai populara este cea a monstrului Glamis un copil terifiant, deformat. Legenda spune ca un vampir nascut la fiecare generatie este pastrat in interiorul sau. Castelul se pare ca este si cel mai bantuit castel din Scotia.

O escapada vampirica la Paris. Pe o straduta din Paris vei descoperi un muzeu dedicat acestor creaturi cu o colectie de peste 1500 de opere si 900 de filme cu vampiri.

 

Comments

comments