Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 oaze de descoperit

Aflate in mijlocul desertului, oazele sunt zone de vegetatie izolata care propun un popas minunat in timpul unei calatorii. Din…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 9, 2016 Tags: , , , , , ,

Aflate in mijlocul desertului, oazele sunt zone de vegetatie izolata care propun un popas minunat in timpul unei calatorii. Din Egipt pana in Peru, trecand si prin Maroc, iata un top 10 al unor escale memorabile.

maroc

Maroc. In provincia Quarzazate in Maroc, Ait Ben Haddou este un loc vechi pe unde treceau altadata caravanele care mergeau in Sahara. Arhitectura satului este una splendida. Nu e de mirare ca numeroase filme au ales acest decor.

Chebika. O oaza de munte tunisiana, Chebika este o veritabla insula verde din mijlocul unui desert. Peisajul este magic- cascade, palmieri si un sat autentic.

huaca

Huacachina. In Peru, Huacachina este o oaza construita in jurul unui lac si este o destinatia must see pentru cei care vor sa observe dunele de nisip sau sa practice sandboard.

San Pedro de Atacama. Ramanem in America de Sud, pe langa Chile pentru a descoperi o oaza in inima desertului Atacama, intre doi imensi vulcani.

shi

Shibam. Este un oras din Yemen care parca vrea sa iasa din desert cu cladirile sale inalte. Cele mai vechi dateaza inca din secolul XVI. Aici Pasolini a filmat 1001 nopti.

Siwa. Este o oaza locuita inca din Antichitate. Cele doua lacuri mari din regiune sunt inconjurate de plantatii imense de palmieri. Cele doua fortarete sunt din pacate ruine.

taman

Tamanrasset. In inima desertului Sahara algerian, Tamanrasset este o etapa must see pentru cei care se aventureaza in desert pentru cele mai frumoase excursii. Orasul este celebru si pentru pietele sale

Tamerza. Ne intoarcem in muntii tunisieni pentru a descoperi Tamerza. Palmierii aduc o nota verde in mijlocul unor constructii dintr-un peisaj desertic si montan.

tin

Tineghir. . Oaza Tineghir reprezinta o escala de vis pentru turisti care vor sa descopere cheile Todgia cu peretii sai vertiginosi. Palmierii de aici sunt splendizi.

Maroc. Din nou Maroc cu a sa oaza minunata de la portile desertului, Zagora. Este o etapa must see de pe ruta Timbuktu In jurul orasului trebuie sa descoperi neaparat vechile kasbahs.

Cele mai frumoase etape din mijlocul desertului, oazele sunt puncte de verdeata intr-o imensitate desertica, destinatii care merita sa fie descoperite si admirate.

Comments

comments