Thursday, March 4, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 10 minuni din lume de vizitat neaparat

Cu siguranta ca nu iti ajunge o viata intreaga ca sa descoperi toate comorile sau minunatiile care se ascund in…

By AncaP , in Topuri din lume , at March 10, 2016 Tags: , , , , , , , ,

Cu siguranta ca nu iti ajunge o viata intreaga ca sa descoperi toate comorile sau minunatiile care se ascund in lumea intreaga. Pentru a-ti veni in ajutor insa, am selectat cateva dintre ele.

iguacu

Cascadele de pe Iguazú. Aici iti vei da seama cu adevarat de puterea apei. Sunt un ansamblu de 275 de cascade care formeaza un front lung de 2,5 km care ajung pana la 90 de metri inaltime. Se afla la frontiera dintre Argentina si Brazilia, in mijlocul unui peisaj minunat de padure ecuatoriala.

Stanca Uluru. Cunoscuta si sub numele de Ayers Rock, stanca sfanta a aborigenilor se afla in centrul Australiei. Culorile sale se schimba in functie de luminozitate.

myanmar

Stanca de Aur din Myanmar. Stanca miraculoasa numita si Pagoda din Kyaiktiyo, este o stanca imensa acoperita cu foite de aur. Are un diametru de 6 metri si este asezata in echilibru la 1200 metri altitudine, fiind principalul loc de cult al budistilor.

Landmannalaguar. In centrul Islandei, acest masiv ofera peisaje incredibile datorita activitatii vulcanice de pe insula. Un loc exceptional cu izvoare si cu nuante splendide.

boro

Templul Borobudur. Aflat la 42 de km de Yogykarta, pe Insula Java din Indonezia, templul Borobudur este cel mai mare monument budist din lume. Terasa superioara a acestuia este supra-etajata cu 3 terase circulare marginite de 72 de stupi.

Lacul Powell. Lacul din mijlocul desertului este un lac artificial construit pe fluviul Colorado din Arizona. Este celebru datorita boltei sale naturale, Rainbow Arch.

fort

Fortul Rosu. Acest impozant fort cu o arhitectura impresionanta, cu gresie rosie a fost construit in perioada Imperiului Monogolez. Peretii sai  au o lumgime de 2 km.

Templul Abou Simbel. In micul sat Abou Simbel la 280 km fata de Assoua, in Egipt, la doar 40 de km de Sudan, marele templu Abou Simbel este dedicat zeului Amon Re si gloriei lui Ramses al doilea si sotiei sale Nefertari. Pe fatada sa se afla patru statui impresionante cu o inaltime de 20 de metri.

tsingy

Padurea de pietre. Parcul national Tsingy din Bemaraha are o fauna si o flora mai mult decat exceptionale. Dar si formatiuni impresionante de calcar numite Tsingy, formate acum 200 miloane de ani. Aici vei descoperi cel mai impresionant peisaj din lume.

Stanca de Diamant. Stanca de Diamant, din largul plajei cu acelasi nume din Martinica, se numeste asa datorita numeroaselor sale fatete care atrag lumina.

 

Comments

comments