Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai scumpe materii din lume

Planeta noastra este plina de tot felul de materii, mai scumpe sau mai ieftine. Daca ai impresia ca aurul si…

By AncaP , in Interesant , at February 29, 2016 Tags: , , , , , ,

Planeta noastra este plina de tot felul de materii, mai scumpe sau mai ieftine. Daca ai impresia ca aurul si platina se numara printre cele mai scumpe materii din lume, afla ca te inseli. Exista altele mult mai scumpe.

sofran

Sofranul

Pret: 11 dolari/gramul

Supranumit « aurul rosu », sofranul este unul din cele mai scumpe condimente din lume deoarece o floare de « crocus sativus » contine doar trei fire de sofran. Sofranul se poate folosi in bucatarie dar si la prepararea medicamentelor si produselor cosmetice.

aur

Aurul

Pret: 56 de dolari/gramul

Aurul este un metal pretios care, in stare naturala, se prezinta sub forma unor pepite. Este extrem de cautat si folosit inca din preistorie pentru fabricarea bijuteriilor sau monezilor.

platina

Platina

Pret: 60 de dolari/gramul

Platina este cel mai rar metal pretios dar si cel mai greu de extras. Platina este folosita drept catalizator in numeroase reactii chimice. Este si un metal pretios folosit de bijuteriile de lux si un compus esential in fabricarea medicamentelor impotriva cancerului.

matières-les-plus-chéres-du-monde-4-497x331

Cornul de rinocer

Pret: 110 dolari/gramul

Cornul de rinocer este reputat pentru faptul ca vindeca cancerul sau reduce febra. Si acestea sunt doar doua din proprietatile cunoscute ale cornului de rinocer.

tritiu

Tritiu

Pret: 30 000 dolari/gramul

Tritiu este produs in cantitati foarte mici in atmosfera. Se foloseste pentru panourile luminoase pe care le gasim in cinematografe, centre comerciale si birouri.

matières-les-plus-chéres-du-monde-6-497x389

Diamantele

Pret: 55 000 dolari/gramul

Diamantul este un mineral compus din carbon si este considerat cea mai dura materie naturala existenta pe Pamant. Aceste pietre pretioase se formeaza in mod natural la temperaturi inalte, la o adancime de 140-190 kilometri. Diamantele colorate sunt mult mai scumpe decat cele transparente.

cali

Californiu

Pret: 27 000 000 dolari/gramul

 

Californiul este un element radioactiv produs in mod artificial. Este un puternic emitator de neutroni, ceea ce il face extrem de periculos. A fost fabricat o singura data de la descoperire. Este extrem de rar insa nu are nicio utilitate.

anti

Antimateria

Pret: 100 miliarde dolari/gramul

 

Aceasta inventie extraordinara este o materie instabila, dificil de produs si de stocat deoarece se desagregheaza la doar cateva minute dupa creare.

 

 

Comments

comments