Topul celor mai izolate sate din lume

Photo of author

By AncaP

isortoq-groenland

Din 7 miliarde de fiinte umane, mai mult de jumatate din populatie este urbana. Chiar daca nu credeai, mai exista inca locuri izolate de lume, departe de civilizatie. Satele pe care urmeaza sa vi le prezentam sunt pur si simplu unice. In ciuda expansiunii marilor orase, acestea sunt inca primitive.

bandiagara-village-mali

Bandiagara, Mali

Bandiagara este o faleza ce adaposteste un mic sat. O etnie – dongos – locuieste in acest sat aparte. Intr-o casa traditionala, ocupa de un cuplu, femeia si barbatul are fiecare propriul sau hambar unde pastreaza diferite lucruri. Femeia conserva obiecte si condimente in timp ce barbatul stocheaza cerealele pe care le cultiva.

1209600_huacachinasunsinger.jpg;op([630])

Huacachina, Peru

Huacachina este un sat din Peru. Este construit in jurul unui lac, ceea ce face din el a doua oaza ca marime de pe continent. Gazduieste in mod regulat turistii dornici sa practice Sandboard, un fel de snowboard pe nisip.

monemvasia-mer-grece

Monemvasia, Grecia

Monemvasia, cunsocut si sub numele de “Gibraltarul Orientului” este un oras fortificat din Grecia. Stradutele sale pavate, cladirile si castelul sau au in spate un trecut istoric important deoarece, in Evul-Mediu era deja ocupat.

phut

Phuktal Gompa, India

Phuktal Gompa este o manastire budista situata in India. Constructiile sunt direct integrate in peretii falezei. Acest loc sfant adaposteste numai putin de 70 de calugari care dispun de o biblioteca si de o sala de rugaciuni.

iles-feroe-mykines

Mykynes, Insulele Feroe

Mukynes este cea mai occidentala din insulele ce compun Feroe. Este un paradis pentru pasarile de mare deoarece acestea din urma profita de aceste pamanturi pentru a-si depune ouale. Principala sursa de venit a localnicilor este agricultura, cresterea oilor in special.

undredal-norvege

Undredal, Norvegia

Undredal este un orasel din Norvegia cu o populatie de aproximativ 100 de persoane si 500 de capre. Prin urmare, animalele sunt mai numeroase decat oamenii in acest loc in care natura este protejata. Branza de capra este produsul traditional al acestui loc. Un deliciu.

tristan-da-cunha

Tristan da Cunha, Atlanticul de Sud

Tristan da Cunha este un arhipelag vulcanic situat in oceanul Atlantic de Sud, depinde de teritoriul britanic. Este considerat cel mai izolat teritoriu din lume. Datorita conditiilor climaterice, accesul este ingreunat.