Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai frecventate metrouri din lume

In unele orase din lume locuitorilor le este foarte usor sa calatoreasca dintr-un punct in altul datorita retelei de metrou….

By AncaP , in Interesant , at February 5, 2016 Tags: , , , , , , ,

In unele orase din lume locuitorilor le este foarte usor sa calatoreasca dintr-un punct in altul datorita retelei de metrou. Insa, la orele de varf, metroul se dovedeste a fi un adevarat infern pentru utilizatorii regulati. Iata care sunt cele mai frecventate metrouri din lume.

1. Tokyo, Japonia

Statia de metrou Shinjuku se afla in cartea recordurilor fiind considerata cea mai animata de pe planeta. Cu peste 3.64 de milioane de pasgeri zilnici ce folosesc cele 10 linii, aceasta statie este cea mai frecventata din lume. In fiecare an, transporta peste trei miliarde de pasageri.

metrou

2. Seoul, Coreea de Sud

Modern, eficient, insa extrem de aglomerat. Metroul din Seoul este unul din cel mai freceventat din lume. Chiar daca este ultra modern si statiile sunt foarte primitoare, sa nu te asepti sa gasesti un loc liber la orele de varf. Reteaua de metrou din Seoul este a doua cea mai frecventata din lume, de 2,5 miliarde de persoane pe an.

3. Beijing, China

Sistemul feroviar din Beijing este cel mai mare din lume. Totalizeaza 440 de kilometri de cai si 227 de statii. Pe langa faptul ca acopera o mare parte din capitala, preturile sunt extrem de abordabile si este folosit de aproximativ 2.46 de miliarde de persoane pe an.

londra

4. Shanghai, China

Un nou record a fost stabilit de metroul din Shanghai, cu peste 8,48 de milioane de pasageri pe zi. Statia de metrou Piata Poporului este cea mai frecventata din retea, de peste 2,28 de miliarde de pasageri pe an.

  1. New York, Statele Unite

In timpul unei zile normale de munca, peste 195 000 de pasageri tranziteaza Times Square, cea mai frecventata din cele 468 de statii din New York. 1.65 de miliarde de pasageri pe an.

6. Paris, Franta

Construit pentru expozitia universala din 1900, metroul din Paris este un veritabil simbol al capitalei franceze. O modalitate perfecta de a parcurge cel mai turistic oras din lume. Peste 1,5 miliarde de pasageri pe an tranziteaza cele 14 linii din Paris.

7. Londra, Anglia

Metroul din Londra este cel mai vechi, aniverseaza 153 de ani in 2016. 1.23 de miliarde de pasageri folosesc reteaua de metro din Londra anual.